İnşaat sektörünü robotlarla destekleyen KEWAZO, 10 milyon euro yatırım aldı

İnşaat endüstrisini robotlarla destekleyen KEWAZO, 10 milyon euro yatırım aldı.

İnşaatlar için robot geliştiren KEWAZO, düzenlenen Seri A turda 10 milyon euro yatırım aldı. Fifth Wall liderliğinde düzenlenen tura Cybernetix Ventures, Unorthodox Ventures, Nemetschek ile mevcut yatırımcılar True Ventures ve MIG Capital AG katıldı. Girişimin aldığı toplam yatırım 18.4 milyon euro oldu.

2018 yılında Alimzhan Rakhmatulin, Sebastian Weitzel, Eirini Psallida, Ekaterina Grib, Leonidas Pozikidis ve Artem Kuchukov tarafından kurulan girişim, inşaat sektörünü robotlar ve veri analitiği ile dijitalleştiriyor. Almanya merkezli girişim, endüstriyel alanda ve şantiyeler için akıllı bir robotik asansör LIFTBOT‘u geliştirdi. Cihazın ilk uygulama alanı ise iskele montajı oldu.

KEWAZO, söz konusu iskele kurmak veya sökmek olduğunda projelerin yüzde 80‘inin manuel olarak yapıldığını söylüyor. LIFTBOT, montajı verimli hale getiriyor. Çalışanlardan ve harcanan süreden yüzde 70 tasarruf sağlayarak kritik iş gücü eksikliğini ve sahadaki kaza riskini de gideriyor.

KEWAZO

LIFTBOT, birkaç ayar ile yalıtım, boyama ve diğer saha içi malzeme taşıma gibi ek görevlerde kullanılabiliyor. Cihaz aynı zamanda operasyonel verileri de toplayıp işleyerek veri analitiği platformu aracılığıyla eyleme geçirilebilir bir içgörü olarak sunuyor.  

Girişim, planlamaya ve karlılığı artırmaya yardımcı olduğunu, müşterilerin daha hızlı, daha öngörülebilir projelerden yararlandığını iddia ediyor. 

KEWAZO CEO’su ve kurucu ortağı Artem Kuchukov, “İnşaat odaklı robot teknolojisinde lider bir girişim oluşturmaya devam edeceğiz. Yatırımla beraber bir araya gelen mükemmel bir ortak grubumuz var.” dedi.

Fifth Wall ortağı Miguel Nigorra Esteban, “İşçi kıtlığı bugün inşaat sektörünün karşı karşıya olduğu en şiddetli sorun olmaya devam ediyor. Artem ve KEWAZO’daki tüm ekibi, trilyon dolarlık inşaat endüstrisine çok ihtiyaç duyulan otomasyon ve robotları getirerek bu sorunu çözmeye odaklanmış durumda.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı robot filosunu Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunmak ve ek dijital hizmetler oluşturmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler