İnşaat ekipmanlarını otonom araçlara dönüştüren Built Robotics, 64 milyon dolar yatırım aldı

Exosystem adlı teknolojisi ile inşaat ekipmanlarını otonom araçlara dönüştüren Built Robotics, 64 milyon dolarlık yeni bir finansman turunu tamamladığını duyurdu.

İnşaat sektörü için inşaat ekipmanlarını otonom araçlara dönüştüren bir girişim olan Built Robotics, yeni bir finansman turunda 64 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tiger Global liderliğindeki C Serisi finansman turu, NEA, Founders Fund, Fifth Wall ve Building Ventures gibi mevcut yatırımcıların da katılımıyla tamamlandı. Mevcut finansmanın ardından şirketin bugüne kadar aldığı yatırım 112 milyon dolar oldu.

2016 yılında Noah Ready-Campbell ve Andrew Liang tarafından kurulan Built Robotics, inşaat sektörü için otonom robotlar tasarlıyor ve geliştiriyor. İnşaat sektöründe ekipmanların kullanım biçiminin uzun yıllar boyunca değişmediğine dikkat çeken girişim, gereken devrimsel değişimi gerçekleştirmek için çalışıyor. Otonom inşaat ekipmanları, genç işçileri çekerken, daha yaşlı işçilerin fiziksel yükünü hafifletmek için tercih edilebiliyor. İmalat ve tarım gibi diğer sektörlerde hızla kullanımı artan otonom araçlar, dijital teknolojiyle inşaat sektörüne ivme kazandırmak için Built Robotics tarafından kullanılıyor.

Trench path aerial angled

Şirketin Exosystem adı verilen teknolojisi, makinelerin otonom olarak çalışmasını sağlamak için ekskavatörlere kurulur. Tüm hava koşullarına uygun bir muhafaza sağlayan Exosystem, kamera ve yakınlık radarının yanı sıra, güçlü bir bilgisayar içerir. Exosystems bugün 1 trilyon dolarlık hafriyat endüstrisinde kullanılıyor. Aynı zamanda enerji, telekom ve daha pek çok alanda kritik altyapı oluşturulmasına olanak tanıyor. Satış sonrası bir eklenti olan Exosystem için makine başına ayda 3 bin dolar talep ediliyor ve ayrıca konuma göre değişen saatlik kullanım ücreti alınabiliyor.

Exosystem, belirli bir alandan ayrılırsa robotu otomatik olarak kapatan bir sisteme sahip. Ayrıca, iş sahasının etrafında kablosuz, ekskavatörün kendisinde ise kablolu e-stop düğmeleri içeren sekiz katmanlı bir güvenlik sistemi ile çalışıyor.

Güncel İçerikler