Hoxton Farms, alternatif yağ çalışmaları için 22 milyon Dolar yatırım aldı

Hayvansal yağları laboratuvar ortamında geliştirmek isteyen Hoxton Farms, 22 milyon Dolar yatırım aldı.

Hayvanları kullanmadan hayvansal yağ üretmek isteyen Hoxton Farms, düzenlenen Seri A turda 22 milyon Dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Collaborative Fund ve Fine Structure Ventures liderliğinde düzenlenen yatırım turuna Systemiq Capital, AgFunder, MCJ Collective, BACKED VC, Presight Capital, CPT Capital, Peter Thiel tarafından kurulan Founders Fund, ve Sustainable Food Ventures katıldı.

Girişim, et alternatifi alanındaki diğer girişimler gibi geleneksel et endüstrisinin sürdürülemez olduğu fikri üzerine kuruluyor. Yağlar özel formüller ve matematiksel modelleme kullanan bir hesaplama platformu yardımıyla üretiliyor. Platform, tescilli biyoreaktörler ve hayvansız kültür ortamı geliştirerek daha verimli ve uygun fiyatlı üretim sağlıyor.

2021 yılının Şubat ayında Max Jamilly ve Ed Steele tarafından kurulan Hoxton Farms, sürdürülebilir olmayı odak noktası olarak görüyor.

Hoxton Farms’ın kurucu ortağı Ed Steele, “Maliyet ve ölçek, hücresel tarım endüstrisindeki en büyük zorluklardan ikisi, ancak bunlar yeterince konuşulmuyor. Hoxton Farms’ı kurduğumuzdan beri, lazer odaklı olarak bu sorunları çözmeye odaklandık ve hesaplama yaklaşımımız sayesinde önemli ilerlemeler kaydettik. Ayrıca inanılmaz bir ekip, yeni teknoloji ve önemli müşteri ortaklıkları kurduk. Collaborative Fund ve Fidelity, pilot fabrikamızı kurarken ve ölçeği genişleten üretim sürecimizi gösterirken mükemmel ortaklar.” dedi.

Bir diğer kurucu ortak Max Jamilly ise, “Bitkisel proteinlerin yanı sıra ekili yağı kullanarak, bitki bazlı etin eksik olduğu sulu ve lezzetli ürünler yapabileceğimizi gösterdik. Ziyaretçilere aynı lezzetli eti yapmanın yeni bir yolunu gösterebilmek için şimdi Londra’nın merkezinde pilot fabrikamızı kuruyoruz. Yağ, yediğimiz tüm etlerdeki en önemli duyusal bileşendir.” dedi.

Hoxton, aldığı yatırımı Doğu Londra’daki Shoreditch’te 13.000 metrekarelik ekili yağ pilot tesisi inşa etmek için kullanacak. Girişim, yağlarının ticari olarak et alternatiflerinde bir bileşen olarak kullanılmasına izin verecek düzenleyici onay alma konusunda olumlu sonuçlar elde elde edeceğini düşünüyor. 

Güncel İçerikler