Instagram, dikkat dağınıklığını engellemek için Sessiz Mod özelliğini kullanıma sundu

Instagram, platformdan ayrılamayan ve gelen bildirimlerden dolayı dikkat dağınıklığı yaşayan kullanıcılara yardımcı olacak Sessiz Mod özelliğini duyurdu.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların uygulamaya ara vermesine ve kaygıyı azaltmasına yardımcı olmayı amaçlayan “Sessiz Mod” adlı yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu özellik, gelen bildirimleri susturup, DM’lere otomatik yanıt vererek şu anda uygulamada aktif olmadığınızı arkadaşlarınıza bildirmek için durumunuzu “Sessiz Modda” olarak ayarlıyor.

“Sessiz Mod” güncellemesi, genişletilmiş ebeveyn denetimi araçlarını ve önerileri yönetmek için diğer araçlara da sahip olan çeşitli değişikliklerden biri olarak lanse ediliyor. Bu hamle, Instagram uygulamasının özellikle genç kullanıcılar için sosyal medyanın potansiyel zararlarından endişe duyan düzenleyiciler için daha az hedef haline getirmeye çalıştığı sırada geliyor.

Instagram, gençlerin mahremiyetini korumak için de bir dizi yeni özelliği kullanıcılarla buluşturuyor. Platform, istenmeyen yetişkinlerle teması azaltmak, reklam hedeflemeyi sınırlamak, gençlerin yetişkinlere yönelik içeriğe erişimini kısıtlamak ve ebeveynlerin ebeveyn denetimleri yoluyla gençlerin Instagram kullanımını izlemesine ve yönetmesine yardımcı olmak için birkaç güvenlik özelliği ekledi.

Sessiz Mod özelliği, yalnızca kullanıcıları mola vermeye iten bir araç sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda düzenli olarak kullandığınız ve başkalarının sizi beklediği uygulamadan biraz uzaklaşmaya çalışmanın beraberinde getirdiği gerçek dünya etkilerine de odaklanıyor.

Sessiz Mod ile Instagram kullanıcıları, ara vermeyi, çalışmayı, uyumayı veya başka bir şekilde uygulamadan ayrılmayı seçebiliyor. Sessiz Mod’dan çıkıldığında uygulama, kullanıcının kendini toparlamasına yardımcı olmak için platformda olunmayan süre boyunca neler kaçırıldığının bir özetini sunuyor.

Sessiz Mod ilk olarak ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılara sunuluyor. Instagram, bu işlevsel özelliği yakında daha fazla ülkede kullanıma sunmayı planlıyor.

Güncel İçerikler