Instagram, yapay zeka destekli chatbot’ları platforma entegre ediyor

Dijital çağın yeniliklerini platformuna entegre eden Instagram, merak uyandıran özellikleriyle kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Ortaya çıkan son söylentiler, bir yapay zeka chatbot'unun popüler fotoğraf paylaşım platformuyla potansiyel entegrasyonunu çevreliyor.

Dijital çağın yeniliklerini platformuna entegre eden Instagram, merak uyandıran özellikleriyle kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Ortaya çıkan son söylentiler, bir yapay zeka chatbot’unun popüler fotoğraf paylaşım platformuyla potansiyel entegrasyonunu çevreliyor.

Tersine mühendis Alessandro Paluzzi kısa süre önce Instagram’ın soruları yanıtlayabilen ve tavsiye sağlayabilen bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığını gösteren ekran görüntülerini ortaya çıkardı. Bu spekülasyonlar doğru çıkarsa Instagram’ı Snapchat ile birlikte bir chatbot’a sahip olan ilk sosyal medya platformlarından biri yapabileceği düşünülüyor.

Önerilen chatbot, mesaj yazmakta zorlanan kişilere yardımcı olmayı amaçlıyor. Rehberlik ve destek sunma yeteneği ile kullanıcının mükemmel yanıtı oluşturmasına yardımcı olabiliyor. İster moda, ister seyahat veya başka herhangi bir konuda tavsiye arıyor olun, chatbot muhtemelen kullanıcılar için değerli bir yol arkadaşı olacak.

Chatbot’ların her birinin kendine özgü tarza ve üsluba sahip farklı kişilerle etkileşim kurma seçeneğine sahip olduğunuzu hayal edin. İster esprili ve esprili bir arkadaş, ister sakin ve bilgili bir kişilik tercihe göre chatbot farlılık gösterecek. 

Ayrıca Instagram, chatbot’unu devam eden konuşmalara sorunsuz bir şekilde entegre etmeyi düşünüyor. Kullanıcılar, sohbet robotundan @-bahsederek onu mevcut tartışmalarına dahil edebilecekler. Bu özellik, genel kullanıcı deneyimini geliştirerek daha sorunsuz ve daha ilgi çekici etkileşimleri kolaylaştırabileceği tahmin ediliyor.

 Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün önceki açıklamaları şirketin aktif olarak Instagram, Messenger ve WhatsApp için yapay zeka karakterlerini keşfettiğini gösteriyor. Yaklaşan özellikleri ortaya çıkarma konusunda sağlam bir geçmişe sahip olan Paluzzi, bu iddialara güvenilirlik katıyor. Yapay zeka destekli chatbot’un ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. 

Güncel İçerikler