Online PR Servisi B2Press, 2022 yılında iş hacmini yüzde 104, gelirlerini ise yüzde 164 artırdı

Online PR Servisi B2Press, 2022 performansını açıkladı. Geçtiğimiz yıl 450’den fazla markaya hizmet vererek iş hacmini %104, cirosunu ise %163 artırdı. Globalde 25 dilde servis ettiği basın bültenlerini önceki yıla kıyasla %62 artırarak 1.911’e çıkardı. Özel haber ve röportaj çalışmasını ise %375 artışla 874’e ulaştırdı.

2016’dan bu yana markalara ‘kullandığın kadar öde’ modeliyle PR hizmeti sunan Online PR Servisi B2Press, 2022’de 450’den fazla markayla çalışarak iş hacmini %104, cirosunu ise %163 artırdı. İş hacmindeki artışın lokomotifi %280’lik bir yükselişle yurt dışı basın bülteni dağıtımları olurken, yurt dışı gelirlerinin toplam cirodaki payı da yarıya yaklaştı. 

2022’nin beklentilerinin birkaç adım ötesinde bir yıl olduğunu belirten B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş, “Artan iş hacmini verimli yönetmek adına yeni stratejiler geliştirdik. Medya satın alımına dair önemsenecek miktarda yatırım yapmadığımız halde, 2022 pazarda tutunduğumuz, marka bilinirliğimizi önemli düzeyde artırdığımız ve bunu ticarileştirebildiğimiz bir dönemdi.” dedi. 

Her basın bülteniyle ortalama 103 yansıma elde edildi

Online PR Servisi B2Press, dünya genelindeki basın bülteni dağıtımlarını bir önceki yıla kıyasla %62 artırarak 1.911’e çıkardı. Her basın bülteni ortalama 103 basın yansımasına dönüşürken, toplamda 146.368 yansıma elde etti. Farklı mecralarda yayımlanmasını sağladığı özel haber ve röportaj çalışmalarını da %375 artırarak 874’e ulaştırdı.

En çok basın bülteni dağıtımı Dubai/BAE, Avrupa ve ABD’de

B2Press, geçtiğimiz yıl Türkiye’de 1.421 basın bülteni ve 823 özel haber/röportaj çalışmasına imza attı. Yurt dışında ise 55 farklı haber ajansı ve medya veritabanı işbirliğiyle 490 basın bülteni gönderimi ve 51 özel haber/röportaj çalışması gerçekleştirdi. Globalde 25 dilde basın bülteni dağıtan şirket, en çok Dubai/BAE, Avrupa ve ABD’de basın bülteni servis etti. Bunun yanı sıra en çok basın bülteni dağıttığı aylar ise ekim, kasım ve aralık oldu. 

Dijital içerik servisi B2Press Plus’ı hayata geçirdi

İspanya, Hollanda, Polonya, Irak, Malezya, Endonezya gibi yeni pazarlardan da talep alan  B2Press, 2022 boyunca yeni ürün ve hizmetleriyle yurt dışında büyümeye devam etti. Mevcut müşterilerinden gelen taleplere istinaden B2Press Plus ismi verilen dijital içerik servisini hayata geçirdi. Henüz lansmanı yapılmayan hizmet kapsamında markaların söylem dünyasını zenginleştirmeyi hedefleyen şirket, önde gelen siber güvenlik, kurumsal yazılım sağlayıcıları ve holdingleri için teknik doküman (white paper), blog yazıları, web sitesi içeriği, rakip, gündem ve trend analizleri başta olmak üzere özel içerikler üretmeye başladı. 

SAP Türkiye, Zer, Philips, VitrA, RE/MAX, Roksit, CoinWExpress VPN, SPARK, The Stevie Awards, True Global Ventures gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 450’den fazla şirketle çalışan B2Press; 2022’de markalar için hazırladığı TV programı, lansman etkinlikleri, dijital medya projeleriyle de iş ve gelirlerini çeşitlendirdi.

2023’ten beklentisi daha da büyük

B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş, şirketin 2023 için hedeflerini de şöyle açıkladı: “2023 hedeflerimiz, geride bıraktığımız yıla kıyasla çok daha büyük. Öncelikle içerik yönetim sistemi gibi hedeflediğimiz projeleri canlıya almayı planlıyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’nın da önemli yayın gruplarıyla anlaşmalar yapmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Dijital içerik servisimiz B2Press Plus ile gelirlerimizi çeşitlendirerek hedef pazarlarımızdaki olası oynaklıklardan en az düzeyde etkilenmeyi hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler