Online PR servisi B2Press, 2021 yılında iş hacmini yüzde 142, gelirlerini ise yüzde 356 artırdı

Dijitalleşmeyi hem markalar hem de medya için avantaja çeviren Online PR Servisi B2Press, son iki yıllık pandemi döneminde iş hacmini 5, gelirlerini 6 katına çıkardı.

2016’dan bu yana PR hizmetini online bir hizmet olarak ve kullandığın kadar öde modeliyle sunan Online PR Servisi B2Press, medyanın pandeminin de hızlandırıcı etkisiyle dijital kanallar üzerinden büyüdüğü son 2 yıllık dönemdeki performansını açıkladı.

B2Press’ten alınan bilgilere göre, pandemide dijitalleşme ve online haber tüketiminin rüzgarını arkasına alan girişim, iş hacimlerini 2 yıllık dönemde 5 katına çıkardı ve yalnızca 2021’de Türkiye’den ve dünyadan 320’den fazla markaya hizmet verdi. Pandemide gelirlerini de 6 kat artıran B2Press’in yurt dışı gelirlerinin payı ise 2021’de %46 oldu.

Büyümenin lokomotifi basın bülteni dağıtımı

Hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan B2Press’in iş hacminde, basın bülteni dağıtımının lokomotif görevi üstlendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, 2021’de 124’ü yurt dışında toplam 1.177 basın bülteni dağıtımı gerçekleştirildi, 542 özel haber ve markalı içerik çalışması yapıldığına dikkat çekildi. Dağıtım sayısını 2020’ye göre neredeyse %100 büyüten B2Press, 168.312 haber yansımasına imza attı. Türkiye’deki 3 yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından 2019’da global pazarlara açılan B2Press, yurt dışında 36 farklı iş ortağı aracılığıyla hizmet verirken, 2021’de en yoğun talebi Ortadoğu ülkeleri, Amerika ve Almanya’da basın bülteni dağıtımı için aldı. Diğer öne çıkan ülkeler ise Brezilya, Çin, Güney Kore, Pakistan ve Rusya oldu.

Yurt dışı gelirlerinin payı yarıya yaklaştı

İş modellerinin odağı dijital olduğu için, 5 yıllık büyüme hedeflerine çok kısa sürede ulaştıklarını açıklayan Online PR Servisi, bunda 2019’dan başlayarak yurt dışı pazarlara yönelmelerinin etkisinin çok büyük olduğuna dikkat çekti. Globaldeki gelirlerinin toplam içindeki payını %46’ya ulaştıran B2Press yaptığı açıklamada, Hollanda’nın kalbindeki Utrecht şehrinde yer alan merkez ofislerindeki ekiplerine bu yıl en az 2 kişiyi daha katmak istediklerini ifade etti. B2Press’in 2021’de serbest çalışan editörlerden oluşan içerik havuzunu da büyüttüğü ve toplam 25 kişilik bir ekiple hizmetlerine devam ettiği belirtildi.

Sorumlu büyümeye inanıyorlar

Kısa sürede kaydettikleri büyümede öne çıkan iki ana unsur bulunduğunu açıklayan girişim, ilk sırada nitelikli içeriklerin yer aldığını ve bu taraftaki kasları güçlü olduktan sonra markalar ve medya kuruluşlarıyla ortak paydada buluşmalarının da kolaylaştığını aktardı. İş modellerini hem markalar hem de medya için avantaja çevirdiklerini söyleyen B2Press, bu sayede basını yeni iş yapış şekilleri ve gelir modelleriyle destekleyerek büyüdüklerini paylaştı. Online PR Servisi, yaptığı açıklamada, sorumlu büyüme inancıyla hareket ettiklerini, kapsayıcı olmayan yaklaşımların dijital çağda uzun süre yaşayamayacağın düşündüklerinin altını çizdi.

İçerik üretimi ve yönetimine yatırım yaptı

2021 ve 22 değerlendirmesi yapan B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş, nitelikli içeriklere her alanda çok büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirterek şunları söyledi: “B2Press çatısı altında yeni bir girişim olarak içerik üretimi hizmetlerini artıracağız. Web içeriklerinden kurumsal dokümanlara, pazarlama ve reklam metinlerinden kurumsal söylemlere, sunumlardan konuşma metinlerine uzanan bir yelpazede hizmet kapsamımızı büyüttük.” Sektör ve trend analizleri de hazırladıklarını söyleyen B2Press Yönetici Ortağı, “Bu yıl içerik yönetim sistemi yatırımımızı da tamamlıyoruz. Kullanıcı panelimiz açıldığında, müşteriler buradan taleplerini girip hedef ülke seçip bültenlerini dağıtabilecek. Bu sayede hem müşterilerimizin dijital çağa ayak uydurmasını sağlayacağız, hem de iş süreci otomasyonuyla hizmet kalitesini artıracağız” dedi.

Güncel İçerikler