QR kod yönetimini kolaylaştıran Beaconstac, 25 milyon dolar yatırım aldı

QR kod ile müşteri etkileşim platformu Beaconstac, 25 milyon dolar yatırım aldı.

QR kod deneyimlerini hızlı ve kolay bir hale getiren Beaconstac, düzenlenen Seri A turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Telescope Partners liderliğinde düzelenen tura mevcut yatırımcı Accel katıldı.

İşletmelerin fiziksel temas noktalarına hijyenik alternatifler aramasıyla pandemi sırasında öne çıkan QR kod teknolojisi, özellikle restoranlar ve perakende satış mağazaları gibi sektörlerde popülaritesini artırmaya devam ediyor. Pazarın önemli oyuncularından Beaconstac da bu alan için yenilikçi çözümler geliştiriyor.

2019 yılında Sharat Potharaju ve Ravi Maddimsetty tarafından kurulan girişim, işletmelerin farklı fiziksel temas noktalarında QR kodları oluşturmasına, yönetmesine ve izlemesine olanak tanıyan bir platform oluşturarak QR kodu benimseme dalgasını yönetmeye çalıştı. Şirketler, Beaconstac’ı kullanarak şekil, alt yazılar ve arka plan renkleri dahil olmak üzere markalı QR kodlarının özelliklerini tasarım dillerine uyacak şekilde değiştirebilir.

Girişim, Flowcode ve Bit.ly dahil olmak üzere satıcılarla rekabet ederken 20.000’den fazla müşteriye sahip olduğunu ve geçen yıla oranla yaklaşık olarak 2 katı büyüme gerçekleştirdiklerini iddia ediyor.Bu müşteriler arasında United Airlines, Amazon, Deloitte, Revlon, Nestle, FedEx ve Marriott gibi şirketler yer alıyor.

Beaconstac CEO’su Sharat Potharaju, “Marka ve tüketici arasındaki temas noktalarının katlanarak büyüdüğü bir dünyada, tüketicilerle çevrimiçi ve çevrimdışı olarak buluşan teknolojiye acil ihtiyaç var. QR kodlar bu zorluğun üstesinden geliyor. Bu yatırım, pazardaki lider konumumuzu doğruluyor ve bize platformumuzda ek ürünler oluşturmanın yanı sıra işletmelerin müşteri etkileşimi için QR kodlarını benimsemesine yardımcı olmaya devam etmemiz için gereken kaynakları sağlıyor.” dedi. 

Telescope Partners kurucusu Mickey Arabelovic, “QR kodların işletmelerin müşterileriyle nasıl iletişim kurduğunun ayrılmaz bir parçası haline geldiği açık. Beaconstac’ın işletmeler için sunduğu esneklik ve içgörü, rakiplerinden ayrılmasını sağlıyor. Şirketin pazardaki en büyük oyuncu olma vizyonuna ve yeteneğine sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Yeni yatırım, Beaconstac’ın platformunu daha da geliştirmesine, birinci sınıf bir ekip kurmasına ve nihayetinde yeni ve mevcut müşterilerin, geniş bir kitleyle geniş ölçekte kişisel bağlantılar kurmanın ve fiziksel dünya arasında köprü kurmanın bir yolu olarak QR kodlarını benimsemesini sağlayacak. Ayrıca müşteri deneyimlerinin dijitale entegre edilmesine de yardımcı olunacak.

Güncel İçerikler