Sigorta teknolojileri geliştiren Insify, 10 milyon euro yatırım aldı

KOBİ'ler için modern sigorta teknolojisi geliştiren Insify, düzenlenen Seri A turda 10 milyon euro yatırım aldı. Münih Re Ventures tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılar Accel, Frontline Ventures, Visionaries Club ve Formula 1 Dünya Şampiyonu Nico Rosberg ile BNP Paribas Group'un VC kolu Opera Tech Ventures katıldı. Bu yatırımla beraber toplam Seri A yatırım 25 milyon euro'ya çıktı. 

KOBİ’ler için modern sigorta teknolojisi geliştiren Insify, düzenlenen Seri A turda 10 milyon euro yatırım aldı. Münih Re Ventures tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılar Accel, Frontline Ventures, Visionaries Club ve Formula 1 Dünya Şampiyonu Nico Rosberg ile BNP Paribas Group‘un VC kolu Opera Tech Ventures katıldı. Bu yatırımla beraber toplam Seri A yatırım 25 milyon euro’ya çıktı.

2020 yılında eski Bloomon ve Rocket Internet yöneticisi Koen Thijssen tarafından kurulan girişim, işletme sigortasını girişimciler ve KOBİ’ler için daha basit, daha hızlı ve daha uygun fiyatlı hale getirerek dönüştürmeyi hedefliyor. 

Insify, Avrupa’nın girişimcileri ve KOBİ’leri için özel olarak tasarlanmış sezgisel bir uçtan uca dijital sigorta platformu geliştirdi. Platform, KOBİ’lerin haftalar veya aylar yerine dakikalar içinde bir iş sigortası teklifi almasına olanak tanıyor. 

Insify, eski anketler yerine düzinelerce sinyalden yararlanan gelişmiş veri analitiğini kullanıyor. Bu, kapsamın her işletme için uyarlanmasını ve ayrı ayrı fiyatlandırılmasını sağlıyor. Politikalar, KOBİ’ler ölçeklendikçe gelişen, otomatik kontroller ve yüklenim yoluyla düzenli olarak yenileniyor.

Insify’ın CEO’su ve kurucusu Koen Thijssen:

“Insify, 150 milyar euroluk Avrupa işletme sigortası pazarını modernize ediyor ve optimize ediyor. Ben de bir girişimci olarak, iş sigortası söz konusu olduğunda KOBİ’lerin nasıl yetersiz hizmet aldığını ilk elden deneyimledim; pek çok eski sağlayıcı dijital dostu, kolaylaştırılmış ve rekabetçi bir teklif sunamadı. Bu da birçok işletmenin sigortasız kalması anlamına geliyor.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı Almanya ve Fransa’da ikiye katlamaya odaklanarak kıtada daha fazla genişlemek için kullanacağını açıkladı.

Güncel İçerikler