Talep üzerine üretim çözümlerine odaklanan Fictiv, 100 milyon dolar yatırım aldı

3.000'den fazla ürün şirketine 19 milyondan fazla mekanik parça sağlayan Fictiv, 100 milyon dolarlık mevcut finansmanı ABD, Çin ve Hindistan'da genişlemek için kullanmayı planlıyor.

Talep üzerine üretim çözümlerine odaklanan Fictiv, E Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyuran bir açıklama yaptı. Activate Capital liderliğindeki finansman turu, yeni yatırımcılar Angeleno Group, Cross Creek ve The Westly Group ile Accel, Bill Gates, G2 Venture Partners ve Standard Investments gibi mevcut kurumsal yatırımcıları içeriyor.

Tedarik zincirindeki sorunlar tüm dünyada devam ediyor ve ve dünya genelinde fabrikaların kapanmasına neden oluyor. Bulut tabanlı ve dijitalleştirilmiş üretime yönelik talep hızla artmaya devam ediyor. 2013 yılında kurulan Fictiv, bugüne kadar Honeywell, RBC Bearings ve Gecko Robotics dahil 3.000’den fazla ürün şirketine 19 milyondan fazla mekanik parça sağladığını söylüyor. Fictiv, kuruluşundan bu yana katlanarak büyüdü. 2021’de Fictiv, ana gelirinde yıldan yıla %100 büyüme ve çalışan sayısında ise %81 büyüme gördü.

Instant Pricing thumbnail

Üretim şirketlerindeki mühendisler için sipariş vermeyi kolaylaştıran girişim, yalnızca tedarik sürecini kolaylaştırmakla kalmaz. Aynı zamanda diğer uçta kullanılmayan üretim kapasitesini doldurmaya yardımcı olur. Şirket, mühendislerin teklif verip, sipariş edebildikleri ve yüzlerce üretim tesisi arasında dağıtılan işin ilerlemesini takip edebilecekleri tek bir arayüz sağlıyor.

Fictiv, proje sunan mühendisler için müşteri deneyimini geliştirmenin yanı sıra, ABD, Çin ve Hindistan’da genişlemeyi hedefliyor. Kuruluşundan bu yana büyümesini sürdüren şirketin şu anda ABD, Çin ve Hindistan’da yaklaşık 250 çalışanı var. Mevcut E Serisi finansman turu, kurulduğu 2013 yılından bu yana Fictiv’e yapılan toplam yatırımı 192 milyon dolar seviyesine getirdi.

Güncel İçerikler