YouTube, içerik üreticilerini tepkisini çeken argo kurallarında değişikliğe gidiyor

YouTube, yayınladığı yeni kurallarla beraber argo ve küfür konusunda içerik üreticilerini eski videolarından para kazanamamasına neden olduğu için tepki çekti.

Popüler video akış platformu YouTube, içerik üreticilerinin argo ve küfür yüzünden olumsuz etiklenen içerikleri için kurallarda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu yeni değişiklikle beraber geçtiğimiz Kasım ayında uygulamaya koyulan belirli içerik türlerinin daha reklamveren dostu hale getirilmesi planlanıyor.

YouTube’un reklamverenlere uygun içerik yönergelerinde yapılan bu değişiklik, platformun küfür ve şiddete yaklaşımını elden geçirdi. İçerik üreticilerinin olumsuz yaklaşımları, YouTube tarafından dinleniyor ve çeşitli çözümler geliştiriliyor.

YouTube sözcüsü Michael Aciman, “Son haftalarda birçok içerik üreticisinden bu güncellemeyle ilgili haber aldık. Bu geri bildirim bizim için önemli ve endişelerini gidermek için bazı ayarlamalar yapmaktayız. Paylaşacak daha çok şeyimiz olur olmaz içerik üretici topluluğumuzla kısa süre içinde iletişime geçeceğiz.” dedi.

Kasım ayında YouTube, şiddet tanımını, “adlandırılmış gerçek bir kişiye yönelik veya şok edici deneyimler (vahşi toplu katliam gibi) yaratmak için üretilmiş eylemler” içeren oyun içi şiddet içeriği dahil olmak üzere gerçek dünya tasvirlerinin ötesine genişletti. Şirket, “standart oyundaki” kanın iyi olduğunu, ancak yalnızca bir videonun ilk 8 saniyesinden sonra sorun olmayacağını söyledi. Tüm bölüm, daha iyi ya da daha kötüsü için yorum için bolca yer bıraktı.

Küfür politikasındaki değişiklikler daha sertti. YouTube, tüm küfürlerin önem derecesine göre farklılaştırılmak yerine bir araya getirileceğini duyurdu. Ayrıca, yeni politikaya göre başlıkta, küçük resimlerde veya videonun ilk 7 saniyesinde veya video boyunca sürekli olarak kullanılan küfür kullanan kişiler reklam geliri elde etmeyebileceği gibi büyük sorunlar da yer alıyor.

İçerik üreticiler, erişimlerini ve reklam uygunluklarını sınırlayan yeni kısıtlamalarla bazı videoların erişim konusunda sorun yaşadığını açıkladı. RTGame‘i yöneten YouTube içerik üreticisi Daniel Condren, bu hafta bir milyondan fazla izlenen bir videoda politika değişikliğinin kendi kanalı üzerindeki etkisini araştırdı. Condren, yaklaşık bir düzine videonun paraya çevrildiğini ve temyiz talebinin reddedildiğini gördükten sonra son haftalarda yaptırım değişiklikleriyle uğraşıyor.

Condren Twitter’da “Bu devam ederse tüm geçim kaynağımın gerçekten risk altında olduğunu hissediyorum. Bunun olmasına bile çok üzüldüm ve bunu çözmek için yapabileceğim hiçbir şey yok gibi görünüyor.” dedi.

YouTube’un bu konu hakkında nasıl bir yol izleyeceği oldukça meram ediliyor. Eski videolar için özel bir karar alınıp alınmayacağı ya da yeni düzenlemeyle beraber hangi kuralların esnetileceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler