YouTube, çevrimiçi oyunları platformu içerisinde test ediyor

Popüler video içerik platformu YouTube, kullanıcılarına yeni hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni hizmetlerle beraber şirket, oyun hizmetini platforma entegre ediyor. 

Popüler video içerik platformu YouTube, kullanıcılarına yeni hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni hizmetlerle beraber şirket, oyun hizmetini platforma entegre ediyor.

The Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgiye göre göre Google çalışanları, YouTube’un geniş kullanıcı tabanına çevrimiçi video oyunları getirmeyi amaçlayan bu oyun platformunu test etmeye davet edildi. Kullanıcılar, Playables adı verilen bir şey kullanarak oyunları doğrudan cihazlarında oynayabilecekler. Hem web hem de mobil sürümlerde oyunlar kullanıma sunulacak.

YouTube, oyun oynama sistemiyle reklam gelirlerine yeni bir soluk getirme arzusuyla besleniyor gibi görünüyor. Playables ile platform, çevrimiçi oyun endüstrisinin geniş potansiyelinden yararlanmayı hedefliyor. YouTube yetkilisi, yeni özelliklerle devam eden deneylerden bahsederek YouTube’un yenilikçiliğe olan bağlılığını dile getirdi. YouTube’un, oyun yarışmalarının canlı yayınlarını izlemek için platforma akın eden önemli sayıda oyuncuyu cezbettiği belirtiliyor.

YouTube’un bu yeni girişimden nasıl para kazanmayı planladığı belirsizliğini koruyor. Google Play Store, Android kullanıcıları için bir dizi mobil oyun sunarken Playables, YouTube’un alternatif gelir modellerini keşfetmesi için yeni bir fırsat sunuyor.

Google’ın oyun akış hizmeti Stadia’nın kapatılması, YouTube’un Stadia’nın teknolojisini geliştirmesinin ve Nvidia’nın GeForce Now veya Microsoft’un Xbox cloud oyunları gibi diğer bulut tabanlı oyun hizmetleriyle rekabet etmesinin yolunu açıyor.

Güncel İçerikler