YouTube, hikayeler özelliği 26 Haziran’da kapanacak

YouTube, kullanıcılar ve içerik üreticileri tarafından neredeyse unutlan hikayeler özelliğini sonlandırmaya hazırlanıyor. Şirket, 26 Haziran tarihinde hikayeler özelliğini platformdan kaldıracak. 

İçerik platformu YouTube, kullanıcılar ve içerik üreticileri tarafından neredeyse unutlan hikayeler özelliğini sonlandırmaya hazırlanıyor. Şirket, 26 Haziran tarihinde hikayeler özelliğini platformdan kaldıracak.

Hikayeler formatı, hayatımıza Snapchat ile giriş yaptı. neredeyse tüm sosyal medya platformlarında öne çıkan bu özellik popüler uygulamalar dışında pek de aktif kullanılmıyor. Aktif kullanılmayan platformlar arasında YouTube da bulunuyor.

YouTube ilk olarak 2017’nin sonlarında formatı test ettiğini söyledi. Platform testlerden olumlu sonuçlar alarak daha geniş test kullanıcılarına hitap etti ve hemen ardından herkes için kullanıma sunuldu.

Snapchat formatı popüler hale getirdikten sonra son birkaç yılda birçok sosyal platformun, en önemlisi Instagram’ın bir Hikaye özelliği içerdiğini gördük. Ancak YouTube, bu özelliği ele almaktan vazgeçiyor.

Gerçekte, YouTube muhtemelen hem Hikayelere hem de TikTok tarzına ihtiyaç duymuyor. Shorts yakın zamanda hiçbir yere gitmiyor. Hizmet, içerik üreticinin izleyicileriyle hızlı güncellemeler paylaşmak için Topluluk gönderilerini kullanabileceğini de belirtti.

Video akış platformu YouTube:

“Gönderileri ve Hikayeleri kullanan içerik oluşturucular arasında, gönderilerin ortalama olarak Hikayelere kıyasla çok daha fazla yorum ve beğeni aldığını” söyledi.

26 Haziran tarihinden önce yüklenen hikayeler, yüklendikten yedi gün sonra kaybolacak.

Güncel İçerikler