OpenAI, sohbet robot ChatGPT’nin premium versiyonu ChatGPT Professional’ı duyurdu

OpenAI, geliştirdiği sohbet robotu ChatGPT'nin ücretli sürümü ChatGPT Professional'ı tanıttı.

OpenAI, makaleler, e-postalar, şiirler ve hatta bilgisayar kodu yazabilen yapay zeka destekli viral sohbet robotu ChatGPT‘nin ücretli versiyonu ChatGPT Professional‘ı duyurdu. Şirketin ücretli sürümle beraber platform üzerinden gelir elde etmesi planlanıyor. 

Şirketin resmi Discord sunucusunda yapılan bir duyuruda OpenAI, ChatGPT’nin uzun vadeli uygulanabilir olabilmesi için platformdan nasıl para kazanılacağını düşünmeye başladığını düşünüyordu. ChatGPT Professional’ın fiyatı için de OpenAI takipçileriyle ortak bir karar vermeye çalışıyor. Discord kanalı üzerinden uygulamayı kullanan kişilerin paralı sürüme en fazla ne kadar verebilecekleri soruldu.

ChatGPT Professional’ın, karartma pencereleri olmaması, kısıtlama olmaması ve ChatGPT ile sınırsız sayıda mesaj “normal günlük sınırın en az 2 katı” dahil olmak üzere avantajlarını da özetliyor. OpenAI, bekleme listesi formunu dolduranların ChatGPT Professional pilot uygulaması için seçilebileceğini belirterek programın deneysel aşamada olduğunu ve şu anda sadece sınırlı sayıda kişinin kullanabileceğini söylüyor.

ChatGPT, OpenAI için bir tanıtım kazancı olduğunu kanıtladı, medyanın büyük ilgisini çekti ve sosyal medyada sayısız içerik üretti. Bazı yatırımcılar iş akışlarında ChatGPT’yi kullanıyor. Ryan Reynolds, ortağı olduğu mobil operatör Mint Mobile için bir reklam yazması için ChatGPT’ye başvurdu. Microsoft’un, ChatGPT’nin arkasındaki yapay zekayı Office programlarına entegre etmeyi planladığı da biliniyor.

ChatGPT’nin Aralık başı itibarıyla bir milyondan fazla kullanıcısı bulunuyordu. OpenAI kurucu ortağı ve CEO’su Sam Altman‘a göre, ChatGPT’nin işletme giderleri minimum seviyede oluyor. Toplam bilgi işlem maliyetleri de işin içine dahil edildiğinde sohbet başına maliyet, birkaç sente tekabül ediyor. OpenAI’ın ilerleyen süreçte platformdan para kazanmak için daha ne gibi yenilikler yapacak henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler