Instagram, yeniden tasarlanan arayüzüyle Mağaza ikonunu kaldırıyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, Reels ve gönderi kısmını daha ön plana çıkarmak için Mağaza kısmını arayüzden kaldırıyor.

Instagram, kullanıcılarına daha rahat bir arayüz deneyimi sunmak için Mağaza ikonunu kaldırmaya hazırlanıyor. Bu sayede Reels içeriklerine erişim kolaylaşırken daha iyi kullanıcı deneyimi oluşturuluyor.

Yapılan düzen değişikliğiyle beraber içerik paylaşmak isteyenler için sağ üstte yer alan + ikonu tekrar alt kısma alıyor. Mağaza ikonunun kaldırılmasıyla beraber Reels kısmı biraz kaydırılacak ve içerik paylaşmak isteyen kişiler için + kısmı daha ulaşılabilir bir kısma getirilecek.

Instagram‘dan sorumlu Adam Mosseri, yaptığı açıklamada Reels, Story ve reklam kısımlarında alışverişle ilgili özelliklerin aynı şekilde devam edeceğini açıkladı. Alışveriş için özel bir sekme olmayacağı da belirtildi. Bu bölüm genellikle alışılagelmiş yayın ortası tekliflerinin ötesinde alışverişi teşvik etmek için hedefe yönelik öneriler sunacak. 

Instagram’ın çok fazla kullanılmayan özellikleri kaldırarak bunun yerine direkt olarak reklam odaklı gelir elde etmeyi planladığı iddia ediliyor. Alışveriş odaklı çalışmaların olumlu gitmediği ve bunun yüzünden kapatıldığı da konuşuluyor.

Yenilenen tasarım, elbette tüm kullanıcıların şikayetlerini maalesef çözümler sunmayacak. İkonların yerini değiştirmesi ve amacın direkt olarak değişiklik yaratacağı düşünülmüyor. Fotoğraf paylaşmak isteyen kişiler için ise daha kolay kullanım imkanı sunuluyor. Ayrıca kullanıcıları paylaşım yapmaya iteceği de tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler