Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor

Apple'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğünün bahar aylarında tanıtılacağı iddia ediliyor.

Apple, uzun zamandır üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğü çalışmalarında sona yaklaşmış gibi görünüyor. Akıllı cihazın Haziran ayındaki WWDC etkinliğinden önce tanıtılması tahmin ediliyor.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hakkında ortaya çıkan bilgileri daha önce de sizlerle paylaşmıştık. Haziran 2022’de düzenlenen WWDC etkinliğine kadar birçok analist ve sızıntı uzmanı, yeni karma gözlüğün geleceği iddiasında bulundu. WWDC etkinliğinde duyurulacağı düşünülen cihaz maalesef WWDC de de tanıtılmadı. Ortaya çıkan son bilgilere göre Apple, karma gerçeklik gözlüğünü WWDC etkinliğinden önce tanıtacak.

Apple ile ilgili yaptığı sızıntılarla adından oldukça söz ettiren Mark Gurman, karma gerçeklik cihazının bahar aylarında tanıtılacağını iddia etti. 3000 dolar civarında bir fiyata sahip olacağı konuşulan cihazın Apple’ın yeni xrOS işletim sistemini kullanarak hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri sunması bekleniyor. Gurman, Apple’ın Reality Pro markalı cihazı az sayıda yüksek profilli geliştiriciyle paylaştığı ve bu kişilerin cihaza ayak uyduracak uygulamalar geliştirmeye başlayabileceklerinin ilk adımı olduğunu düşünüyor.

Gurman’ı tahmini, Apple analisti Ming-Chi Kuo‘nun geçen hafta cihazın geliştirilmesinin “mekanik bileşen düşürme testi ve yazılım geliştirme araçlarının mevcudiyetiyle ilgili sorunlar nedeniyle” ertelendiğini doğruluyor. Apple’ın gözlüğü ilkbaharda bir medya etkinliğinde veya WWDC’de duyurmasının daha olası göründüğü Ming-Chi Kuo tarafından belirtildi.

Tasarım açısından gözlük, Meta Oculus Quest gibi piyasadaki diğer kulaklıklara benzer bir yapıya sahip olacak. Rakiplerine oranla daha şık bir tasarıma ve hafif bir yapıya sahip olacağı söyleniyor. İnç başına 3.000 piksele kadar iki adet yüksek çözünürlüklü mikro OLED ekranın sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca çevresel görüş için yan tarafta ekstra bir ekranın da olabileceği iddia ediliyor.

Karma gözlük ile beraber Apple ekosisteminin yeniden dizayn edileceği tahmin ediliyor. Diğer Apple markalı ürünlerle beraber ortaklaşa çalışarak ekosistemin daha da genişleyeceği ve interaktif bir hal alacağı düşünülüyor.

Güncel İçerikler