Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı

ABD merkezli teknoloji markası Apple, uzun süredir merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Apple, hem VR hem de AR teknolojilerini ortak olarak kullandığı karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışmalar yaparak yeni bir pazara giriş yapmaya hazırlanıyor. Sızıntıların ötesine geçemeyen cihaz hakkında bu sefer ciddi bilgiler ortaya çıkıyor.

Haziran 2022’de düzenlenen WWDC etkinliğine kadar birçok analist ve sızıntı uzmanı, yeni karma gözlüğün geleceği iddiasında bulundu. WWDC etkinliğinde duyurulacağı düşünülen cihaz maalesef WWDC de de tanıtılmadı. Ortaya çıkan son bilgilere göre Apple, karma gerçeklikle ilgili çalışmalarını hızlandırarak ekibini genişletiyor.

Cihazın performansı Apple Mac’lerle aynı seviyede olacak gibi görünüyor. A serisi işlemcilere sahip olacağı tahmin edilen gözlüğün karmaşık görevleri yerine getirmesi ve sanal gerçeklik yeteneklerini ele almasına izin verecek iki çipe sahip olacak. Ayrıca bir iPhone veya Mac’ten bağımsız olarak çalışabilecek.

Tasarım açısından gözlük, Meta Oculus Quest gibi piyasadaki diğer kulaklıklara benzer bir yapıya sahip olacak. Rakiplerine oranla daha şık bir tasarıma ve hafif bir yapıya sahip olacağı söyleniyor. İnç başına 3.000 piksele kadar iki adet yüksek çözünürlüklü mikro OLED ekranın sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca çevresel görüş için yan tarafta ekstra bir ekranın da olabileceği iddia ediliyor. 

Apple, göz izleme ile birlikte el hareketlerini ve jestleri izlemek için cihaza kamera düzeneği de yerleştirecek. Kullanıcının etrafındaki el hareketlerini ve nesneleri algılamak için birden fazla 3D algılama modülü eklenecek. Ses kontrolü, cilt algılama, mekansal algılama ve ifade algılamayı da destekleyecek. Sürükleyici bir video deneyiminin yanı sıra cihaz, sürükleyici ses için uzamsal ses teknolojisini de kullanacak.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, karma gerçeklik odaklı gözlüğün 2023 yılında geleceğini iddia etti. Apple analisti Ming-Chi Kuo da cihazın fiyatının 2.000 – 2.500 dolar bandında olacağını açıkladı.

Güncel İçerikler