Yapay zeka temelli atık yönetim platformu Swatchloop, 1.33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Tekstilde sürdürülebilirliği sağlayan yapay zeka temelli atık  yönetimi platformu Swatchloop, Organik Kimya’dan yatırım aldı.

Tekstil atıklarının daha verimli dönüşümünü gerçekleştiren ve geri dönüşüm süreçlerinin  izlenebilirliğini gerçekleştirerek tekstilde sürdürülebilirliği sağlayan yapay zeka temelli atık  yönetimi platformu Swatchloop, 1.33 milyon dolar değerlemeyle Organik Kimya’dan yatırım aldı. Girişimin Lonca Girişimcilik Merkezi’nin yedinci döneminden mezun olduğunu sizlere daha önce aktarmıştık

Atık sorununa tekstil sektöründen başlayarak çözüm getirmeyi amaçlayan Swatchloop, sektörün çevreye yarattığı atık problemini azaltmak, verimli geri dönüşümü gerçekleştirerek  ekonomik etki yaratmak ve atık problemine çözüm olmak amacıyla geri dönüşümde  dijitalleşmeyi sağlamakta. 

Tekstil atıklarını çok kısa sürede dijital dünyaya taşıyan, yapay zeka sayesinde geri dönüşüm  süreçlerini optimize eden, bu sayede firmalara zaman ve para kazandırmayı hedefleyen Swatchloop, atık satış kazancını en az 4 kat arttırmayı, geri dönüşümde işçilik maliyetini yüzde 60 azaltmayı ve verimliliğin yüzde 40 artmasını sağlıyor.  

Swatchloop sadece kumaş atıklarına değil; karton, plastik, aksesuar, kağıt gibi tekstil  üretimden kaynaklanan farklı atık tiplerine de odaklandığı için farklı sektörlerde de  kullanılabilen bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.  

Swatchloop’ TÜBİTAK 1512 Yeşil Büyüme Çağrısı’na kabul edilerek desteklenmiş, Kadem  İnovasyonda Kadın 2022 ön kuluçka kategorisi ve Techxtile Startup Challenge 2022 Level-up ikincisi, Gelecek Vadeden Girişimler Kadın Girişimci kategorisi birincisi olmaya hak kazanmıştır.  

“Tekstilin Sıfır Atık Platformu” olma vizyonu ile sürdürülebilirlikte bir marka olmayı  hedeflediklerini belirten Swatchloop ekibi, Organik Kimya şirketinden aldıkları yatırımın bu  hedefe hızlıca ulaşmalarında katkısının çok önemli olduğunu ve alınan yatırımın teknolojilerini  ilerleterek, global çapta büyük bir etki yaratmada yardımcı olacağını söyledi. 

Organik Kimya’nın geçmişi, Luigi Kaslowski’nin tekstil endüstrisi için elyaf, iplik, özel tekstil  kimyasalları ve makine ticareti yapmak üzere Elkasan’ı kurduğu 1924 yılına dayanmaktadır.  Bugün, çeşitli sektörlerde dünyanın her yerindeki binlerce müşteriye hizmet veren, inovasyona  ve sürdürülebilirliğine önem veren, küresel bir şirket olarak, teknoloji girişimi Swatchloop’a ilk  tohum öncesi yatırım yaparak desteklemeye kararı vermiştir. Bu iş birliğinin tekstil sektörü  için sürdürülebilir değer yaratmaya katkı sağlaması ön görülmektedir. 

Güncel İçerikler