Türk Lirası Stabil Kripto Parası TRYB, Curve Finance ve Hashflow’da listelendi

Stabil kripto şirketi BiLira, finans uygulamaları Curve Finance ve Hashflow üzerinde TRYB’nin listelendiğini açıkladı.

BiLira, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) uygulamaları olan Curve Finance ve Hashflow üzerinde TRYB’nin listelendiğini duyurdu. Türk lirasına endeksli TRYB her iki platformda dolar stabil kripto para türevleri karşılığı takas edilebilecek.

BiLira bu listelenmeler ile kullanıcılara blokzincir üzerindeki merkeziyetsiz finans uygulamalarında Türk lirasıyla (TL) işlem yapabilme, TL ile giriş/çıkış yapabilme çözümü sunduğunu belirtti. Takas işlemlerinin dışında BiLira önderliğinde oluşturulan likidite havuzlarına kullanıcılar da kripto para varlıklarıyla katılım gösterebiliyor.  

Türk lirasını TRYB aracılığıyla merkeziyetsiz finans uygulamaları üzerinde temsil eden BiLira ekibi, DeFi uygulamalarının 2023 senesiyle birlikte Türk kullanıcılar tarafından daha da ilgi göreceğini savunuyor. BiLira Curve Finance ve Hashflow’un ardından bu sene bir kaç merkeziyetsiz finans uygulamasında yer almayı planladığını belirtti. 

Curve Finance, Michael Egorov tarafından Ocak 2020’de otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı (automated market maker-AMM) mimarisiyle inşa edilmiş merkezi olmayan bir borsa sağlamak ve kripto ekosistemindeki finansal varlıkların alım satım işlemlerini optimize etmek amacıyla piyasaya sürüldü. 2023 Ocak ayı itibariyle ise, merkeziyetsiz finans platformlarındaki toplam likidite sıralamasında Curve, halihazırda yaklaşık 3.6 milyar dolar varlığıyla 4. sırada yer almaktadır.

BiLira CEO’su ve kurucu Ortağı Sinan Koç, “2023 senesi ile birlikte özellikle Merkeziyetsiz Finans uygulamalarının yenilenen güvenle önünün tekrardan açılacağına inanıyoruz. Merkeziyetsiz finans gibi yenilikçi teknoloji alanlarında Türk lirasını temsil etmeye devam etmek istiyoruz.” dedi. 

Güncel İçerikler