Stabil kripto şirketi BiLira, 125 milyon dolar değerleme üzerinden 2.5 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’nin ilk stabil kripto şirketi BiLira, yeni turda; Research, 21 Shares, Finberg, SaxeCapital ve bazı melek yatırımcılardan 2.5 milyon dolar yatırım alarak 125 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Yeni nesil bankacılık altyapısını oluşturma hedefiyle ilerleyen yerli girişim BiLira, blokzincir teknolojileri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Ödeme sistemleri çözümlerinin yanında aldıkları bu yatırımla birlikte NFT, game-fi, metaverse, web 3.0 gibi farklı blokzincir teknolojileri alanlarında da kullanım alanlarını hızlanarak arttıracak BiLira, Türk lirasının blokzincirler üzerindeki yüzü olmaya devam edecek. Şirket sadece 2021 yılında toplam 3 milyar TL değerinde stabil kripto para arz ettiğini bildirdi. BiLira ekibi, Türk stabil kripto parasının herkes tarafından erişilebilir, hızlı ve şeffaf şekilde finans dünyasında güvenle kullanımını sağlamayı hedefliyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Sinan Koç şirketin bu seneki hedefleri için ‘’Özellikle yeni global merkeziyetsiz finans platformlarında ve borsalarla iş birliklerliklerimizi arttırıp, üzerinde bulunduğumuz blokzincir ağları üzerinde de yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

BiLira’nın kullandığı teknolojik altyapı ve ürünler hakkında kurucu ortak ve CTO’su Murat Fırat “Blokzincir teknolojisinin önemi her geçen gün artmakta, BiLira olarak hedeflerimiz öncü altyapı sistemlerini kullanarak merkeziyetsiz finans, NFT ve benzeri sistemleri toplumda daha ulaşılabilir hale getirirken ülkemizi kripto para ve blokzincir sektöründe zirveye taşıyacak ürünler tasarlamak.” şeklinde yorumlarını paylaştı.

BiLira ayrıca Türkiye’de blokzincir okuryazarlığını arttırmayı misyon edinmiş. Ekip bu sene gerçekleştirdikleri hackathon, workshop ve seminerlerle 2500 öğrenciye eğitim verdi ve alınan bu yatırımla beraber verdikleri eğitimlerini artırmayı hedefliyor.

Peki BiLira (TRYB) Nedir?

BiLira, 2019 yılında Sinan Koç, Murat Fırat ve Vidal Arditi tarafından kurulan Türkiye’nin ilk stabil kripto para ve blokzincir teknolojileri şirketidir. BiLira’nın Türk Lirasına endeksli stabil kripto parası TRYB; Ethereum, Avalanche, Binance Smart Chain, Solana, Algorand ve Polygon blokzincirleri üzerinde çalışan Türk lirasına endeksli, herkese uyumlu ve güvenilir ilk stabil kripto para birimidir. Her bir TRYB, Türk bankalarında tutulan Türk lirası (TRY) ile %100 teminatlandırılmaktadır ve denetleyici kurumlarca raporlandırılmaktadır.

Kullanıcılar BiLira platformu üzerinden aldıkları TRYB ile direkt olarak anlaşmalı borsalara Türk Liralarını geçirebilir, kripto para alım satımı yapabilir veya uyumlu dijital cüzdanlarına transfer ederek blokzincir dünyasında merksizyetsiz finans, NFT gibi farklı alanlarda varlıklarını değerlendirebilir. TRYB; FTX, Liquid, MEXC, BitGet, Icrypex, Bittrex ve Bitronit gibi kripto para borsalarında aktif olarak işlem görmektedir. BiLira ile kripto dünyasına masrafsız ve güvenilir bir şekilde girmek için bilira.co ‘yu ziyaret edin!

Güncel İçerikler