Stabil kripto para şirketi BiLira, 7.5 milyon TL yatırım aldı

Geleceğin özgür ve merkeziyetsiz finansını, Türkiye ile tanıştırmayı hedefleyen yerli stabil kripto para girişimi BiLira, Alameda Research, Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy ve melek yatırımcılardan 7.5 milyon TL yatırım aldı.

Bu haber egirişim’e özel BiLira tarafından gönderildi ancak biraz gecikmeli yayınladık 🙂

Nisan 2019’da resmi olarak kurulan BiLira, tohum yatırım turunda en büyük kripto para odaklı yatırım fonlarından Alameda Research, daha önce Blockchain.com isimli kripto platformuna yatırım yapan Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital, Türk ve yabancı melek yatırımcılar olmak üzere, toplam 7.5 milyon TL yatırım aldı.

Stabil kripto para şirketi, aldığı yatırımı ekibini genişletmek, teknik ve operasyonel anlamda hizmetine seviye atlatmak, en basit şekilde kripto para alım-satımı deneyimi ve farklı ürünleri geliştirmek için kullanacak. BiLira, Aralık 2019’da 250 bin dolarlık yatırım turunda Avalanche kurucusu Prof. Dr. Emin Gün Sirer’in Ava Labs’ı başta olmak üzere başka melek yatırımcıların dahil olduğu bir grup tarafından tohum öncesi yatırımı almıştı. İkinci yatırım turunda ise, Türk melek yatırımcıların yanı sıra, yabancı melek yatırımcılar da bulunuyor.

BiLira’nın Türk Lirası’na endeksli stabil kripto parası TRYB, dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX, mobil kripto para portföy takibi ve alım-satım platformu Blockfolio, Avrupa’nın en büyük kripto borsalarından Bittrex, stabil kripto para borsası VirgoX ve yerli kripto para borsası Icrypex’te listeli olarak bulunuyor. BiLira kullanıcıları bu sayede yüzlerce çeşit kripto paraya erişirken, tokenleştirilmiş varlıklardan, gelişmiş yatırım araçlarına kadar pek çok özellikten faydalanabiliyor.

Bunun yanı sıra, ilk başta sadece Ethereum zincirinde bulunan TRYB, geçtiğimiz aylarda, Avalanche blokzincirinin üzerinde de hayata geçti ve BiLira merkeziyetsiz finans (DeFi) konusunda kullanıcılarını bu alana daha fazla yönlendireceğine dair sinyaller verdi. Ayrıca, TRYB’nin farklı zincirlerde de kullanılmaya başlanacağı, bu sayede DeFi kullanımının daha fazla artması bekleniyor. BiLira’ya ait TRYB tokeninin çıkarılmasından bugüne kadar 2.5 milyar TL’lik transfer gerçekleştiği ve toplam BiLira Platformu üzerinden TRYB alım-satım hacminin 800 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Ayrıca stabil kripto para girişimi, ekibini genişletmek için farklı pozisyonlar için adaylar arıyor. BiLira Platformu’nu kullanıcı açısından en iyi deneyimi sağlayacak stratejileri belirleyen bir Product Manager, farklı partnerlikler ve iş birliklerini geliştirecek Business Development, BiLira kullanıcılarına ve operasyonel anlamda yardımcı olacak Operation Associate ve yazılım ekibini genişletmek, daha hızlı ürünler çıkarmak için Senior beckend ve frontend olmak üzere iki adet yazılımcıyı ekibe katacak.

Güncel İçerikler