e-Devlet, giriş işlemleri için blockchain tabanlı dijital kimlik kullanımına geçiş yapıyor

Fiziksel şubelere gerek kalmadan birçok işlemi hızlı ve sorunsuz yapabilmemizi sağlayan e-Devlet, e-cüzdan ile beraber blockchain temelli giriş işlemleri üzerinde çalışıyor.

Devlet dairelerinde yapılan birçok işlemi dijitalden kolayca halletmemizi sağlayan e-Devlet, giriş işlemlerinde güvenlik önlemlerini blockchain sistemiyle beraber daha da artırmaya hazırlanıyor. e-cüzdan uygulamasıyla entegre çalışacak olan blockchain temelli sistem sayesinde kullanıcılar, oluşturdukları dijital kimlikleriyle e-Devlet’e kolayca giriş yapabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Dijital Türkiye 2023 1’inci Toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e-Devlet’e girişte blockchain tabanlı dijital cüzdanın geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “e-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini, dijital kimliği getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet’e girebilecek. Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin, yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme doğru evrilerek, ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.” dedi.

Dijitalleşme odaklı çalışmaların yürütülmesiyle beraber veri güvenliği ön planda tutulurken aynı zamanda blockchain tabanlı işlemlerin ülkemizde daha geniş çaplı yer edinmesi sağlanıyor. Kamu tarafında da blockchain’e geçişle beraber özel şirketlerin ve platformların da bu odakta yenilikçi çalışmalar yapabileceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler