Jack Dorsey, ödeme şirketi Square’in kurumsal adını Block olarak değiştiriyor

Yakın zamanda Twitter'daki CEO'luk görevini bırakan Jack Dorsey, CEO'su olduğu ödeme şirketi Square'in adını Block olarak değiştiriyor.

Geçtiğimiz gün Twitter CEO’luğundan ayrılan Jack Dorsey, gündemde oldukça büyük hareketlilik yaratmış ve Twitter hisselerine de yansıyan bir haber haline gelmişti. Yaptığı açıklamada Twitter’dan ayrıldığını dile getiren Jack, sahibi olduğu ödeme şirketi Square’de CEO’luğa devam edeceğini söylemişti.

Bugün yapılan açıklamada ödeme şirketi Square, kurumsal adını Block olarak değiştirecek. Odağında blockchain teknolojisinin yer almasını ve alışılmışın dışında bir yol izlemesini isteyen CEO, bu nedenle ismini Block olarak değiştirmek istemiş. Şirketin resmi olarak ismi, 10 Aralık’tan itibaren Block şeklinde güncellenecek.

Yeni şirket ismi ile şirket büyümesine faydalı olacağını söyleyen Square, daha fazla da büyüme için yer açtıklarını belirtti. Hali hazırda Nasdaq’ta SQ kodu altında işlem gören Square, 10 Aralık’tan itibaren de SQ kodunda devam edecek.

Konu hakkında açıklama yapan Jack Dorsey; “Block yeni bir isim, ancak ekonomik güçlendirme amacımız aynı kalıyor. Nasıl büyüdüğümüz veya değiştiğimiz önemli değil, ekonomiye erişimi artırmaya yardımcı olacak araçlar oluşturmaya devam edeceğiz.”

Şirketin, Square Crypto olarak adlandırdığı ürünü de karşımıza Spiral ismiyle artık çıkıyor. Blockchain teknolojisine göndermeli bir isme sahip olan bu ürün de, Jack Dorsey’in Twitter kararından sonraki değişikliklerinden bir tanesi.

2009 yılında Square’ı kuran Jack Dorsey, dijital bankacılık uygulaması ve küçük işletme çözümleri ile öne çıkıyor. Yakın zamanda kripto ve hisse senedi hizmetlerini de uygulamaya dahil eden şirket, “şimdi al, sonra öde” mottosu ile kurulan Afterpay’i ve müzik uygulamsı Tidal’ı satın almıştı. Şirketin bu seneki odağının ise Bitcoin olduğunu hatırlatalım.

Güncel İçerikler