Yerli kripto para borsası girişimi YUEX faaliyetlerini sonlandırdı

Geçtiğimiz aylarda Miniclip’e satılmasıyla tüm dünyanın gündemine gelen Online Kafa Topu’nun yapımcısı Masomo şirketinin kurucu ortağı ve CEO’su İbrahim Akman‘ın yerli kripto para borsası girişimi YUEX, faaliyetlerini başlamadan sonlandırma kararı aldı.

Webtekno, İzmo Bilişim, Masomo ve Teknostore gibi başarılı projeleriyle tanıdığımız Akman’ın “Bazen çıkmaz sokakta geri adım atmak ilerlemek sayılır.” sözüyle Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruya göre YUEX, yazılımsal olarak hazır olmasına rağmen faaliyetlerine başlamayacak. YUEX’in faaliyetlerinin sonlandırılmasına neden olarak piyasadaki belirsizlikler, regülasyon konusunun netleşmemesi, ağır operasyonel süreçler ve İzmo şirketindeki diğer projelerin çok daha iyi ilerlemesi gösteriliyor.

“Geleceğin Blockchain’de olduğunu biliyoruz”

YUEX kurucusu İbrahim Akman, kapatılma kararıyla ilgili “Bu durum blockchain’e olan güvenimizi değiştirmiyor, geleceğin burada olduğunu biliyoruz. Takip etmeye ve içinde olmaya mutlaka devam edeceğiz. Soran arkadaşların sayısı arttığı için bir açıklama yapma gereği hissettim.” dedi.

YUEX, piyasadaki kripto para borsalarında yaşanan sorunları çözen ve tamamen Türkiye’de geliştirilerek güvenli bir kripto para akışı sağlamayı hedefleyen bir kripto para borsası girişimiydi. Girişim, 7/24 kripto para ticareti ve düşük komisyon gibi önemli özellikleriyle de Türkiye’den uluslararası pazara açılmayı hedefliyordu. Girişimin ortakları arasında Türkiye’nin ilk kripto para ile ödeme alan e-ticaret sitesi binbircesit.com da bulunuyordu.

Güncel İçerikler