Twitter, trendler, tweet’ler ve konular arasındaki geçişi daha kolay hale getiriyor

Twitter, kullanıcıların ana sayfalarında trendlere, tweet'lere ve konulara geçişi kolaylaştıracak yeni bir arayüz üzerinde çalışıyor.

Sosyal medya platformu Twitter, yenilenecek olan arayüzüyle trendler, tweet’ler ve konular kısımlarına geçişi kolaylaştırmayı planlıyor. Bu sayede kullanıcı dostu bir arayüz inşa ediliyor.

İş insanı Elon Musk tarafından satın alınmasının hemen ardından gündemden düşmeyen Twitter, yaşanan problemli sürecin ardından uygulama içerisine kullanıcıların oldukça beğeneceği yeni özellikler entegre ediyor. Önceki süreçlerde kullanıcıların pek memnun olmadığı yeni dönemde, hisse ve kripto paraların anlık olarak platform üzerinden görülebilmesini sağlamıştı. Şimdi de uygulamanın daha rahat bir hale gelmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor.

Konu hakkında Elon Musk, “Ocak ayında, önerilen ve takip edilen tweet’ler, trendler, konular vb. arasında geçiş yapmak için yana kaydırmaya izin veren yeni Twitter navigasyonu geliyor. O zamana kadar geçiş yapmak için ana ekranın sağ üst köşesindeki yıldız simgesine dokunun.” dedi.

Yıldız simgesine basıldığında, atılan ve önerien tweet’leri kronolojik bir sırayla gösteren ana sayfa düzenine geçiş yapılıyordu. Bu yeni özellikle beraber ekstra görünümlerin eklenmesi ve kaydırma yoluyla daha erişilebilir hale gelmesi, işleri bir adım öteye taşıyor. Kullanıcılar, ister kronolojik, ister konular, ister trendler isterse de kendi oluşturacağı yapıyla ana sayfasını dilediği gibi kolayca dizayn edebilecek. Yeni özelliklerin gelmesiyle beraber kullanıcıların Elon Musk tarafından satın alınan yeni Twitter’a karşı daha ılımlı yaklaşmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Özelliğin tüm kullanıcılar için tam olarak ne zaman aktif hale getirileceği maalesef henüz bilinmiyor. Elon Musk’ın yaptığı açıklamaya baktığımızda bu ay içerisinde kullanıcılarla buluşturulması bekleniyor.

Güncel İçerikler