Telegram, yayınlanan güncellemesiyle platforma birçok yeni özellik ekliyor

Telegram, kullanıcıların platformda daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak birbirinden farklı yeni özellikleri kullanıma sundu.

Mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcıları memnun edecek yepyeni bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle beraber yeni depolama seçenekleri, gizli medya, profil resmi ayarları dahil olmak üzeri birçok yeni özellik geliyor.

Telegram’ın en son güncellemesi, görüntü veya videolarınızın bölümlerini süslemek veya gizlemek için bir dizi yeni araçla geliyor. Platform, mesajlardaki herhangi bir metni gizlemek için spoiler biçimlendirmesini destekliyor. Artık fotoğrafları ve videolarıgörüntüyü bulanıklaştıran parıldayan bir katmanla kaplayabilmek mümkün hale geliyor. İçeriği görmek isteyen kişilerin görüntüye dokunması yeterli oluyor. Ayrıca bir fotoğrafta ya da videoda belirli bir kısmı gizlemek isteyenler için de yeni bulanıklaştırıcı bir araç bulunuyor.

Yeni gelen güncellemeyle beraber akıllı telefonların depolama alanlarında da yer açılabiliyor. Platform, kullanıcıların telefonunda yer kaplamıyor. Medya ve diğer içerikler istenildiği takdirde Telegram üzerinden tekrar indirilebiliyor. Ayrıca en fazla hangi içeriğin ya da yapılan konuşmalar arasında en çok depolama alanını kullanan kişiler pasta grafiği eşliğinde analiz edilebiliyor.

Telegram, medya düzenleme alanında da kullanıcıları sevindirecek bir dizi özellikle geliyor. Çizim araçları, çizim hızına göre dinamik olarak genişliği değiştiriyor ve otomatik olarak çizgileri yumuşatıyor. Hassas verileri yeniden düzenlemek için yeni bir bulanıklaştırma aracı ve damlalık aracı da dahil renkleri seçmek için 5 yüksek hassasiyetli yol bulunuyor.

Artık fotoğraflara veya videolara metin eklerken boyutunuyazı tipini ve arka planını değiştirmek mümkün hale geliyor. Görüntülerdeki metne özel hareketli ifadeler eklemek, Telegram Premium aboneliği olmasa bile tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Kişiye özel profil fotoğrafları da yeni gelen özellikler arasında yer alıyor. Her konuşmaya özel profil resmi ayarlamak da kolay bir hal alıyor. Ayrıca profil resmi erişiminin de kullanıcı tercihine göre farklı olması sağlanıyor.

Mesajlar içerisine yeni hareketli ifadeler ve daha fazla etkileşimli ifadeler ekleyen Telegram, yeni güncellemeyle kullanıcılara birçok özellik sunuyor.

Güncel İçerikler