Telegram Premium, 1 milyon aboneye ulaştı

Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcılara daha fazla özellik sunduğu ücretli Premium abonelik modelinin 1 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, ücretli sürüm olarak piyasaya sürdüğü Premium abonelik modelinde 1 milyonun üzerinde üyeye ulaştı. Uygulama, ücretli sistemiyle beraber para kazanmak için alternatif bir çözüm geliştiriyor.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Telegram Premium, henüz 6 ay bile olmadan rekor abone sayısına ulaştı. Telegram kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Salı günü uygulama kanalın içerisinde konuyla alakalı bir güncelleme paylaştı. Pavel Durov, geliştirdikleri sistemin “şimdiye kadar başlatılan bir sosyal medya abonelik planının en başarılı örneklerinden biri” olduğunu belirtti.

Abonelik modeli, Telegram’ın toplam gelirinin yalnızca bir kısmını temsil ediyor. Premium üyeliklerin bir gün reklamlar kadar para kazandıracağı tahmin ediliyor.

Telegram Premium Neler Sunuyor?

Aylık 700 milyondan fazla aktif kullanıcı tarafından kullanılan uygulama, Haziran sonunda Premium’u piyasaya sürdü. Premium ile beraber kullanıcılara 4 GB‘a kadar büyük dosyaları gönderme ve daha hızlı indirme gibi bir dizi ek özellikler getiriliyor. Aylık abonelik ABD ve Birleşik Krallık’ta yaklaşık 5 dolar olarak açıklandı. Gelişmekte olan pazarlarda ise bu ücret değişiklik gösteriyor.

Telegram’ın para kazanma hamlesi, ana rakibi WhatsApp’ın da para kazanmanın yollarını bulmaya çalıştığı bir zamanda geldi. WhatsApp ücretsiz olmaya devam ediyor ve ücretli bir katmanı bulunmuyor. Uygulamanın tepe şirketi Meta, işletmeleri giderek artan bir şekilde anlık mesajlaşma uygulamasına entegre ediyor. Bu sayede çeşitli komisyonlarla beraber ödeme kolaylıklarının sağlanması amaçlanıyor.

Durov, geçmişte platformu ayakta tutmak için para kazanması gerektiğini söyleyen ve bilgi işlem maliyetlerini gerekçe gösteren Dubai merkezli Telegram’ın gelecek yıl para kazanmak için yaptığı çalışmaları artırmayı planladığını söyledi. Geçtiğimiz ayın sonlarında, şirketin biribirinden farklı yeni özellikler ve borsalar da dahil olmak üzere bir dizi merkezi olmayan araçlar geliştirdi açıklandı.

Güncel İçerikler