Binance, Rusya’da kullanıcıların hesaplarını askıya almaya başladı

Binance, batı dünyası tarafından yaptırım uygulanan kişilerin hesaplarını bloke etmeye karar verdi. Ancak, Rus halkının tümünün hesaplarını dondurmanın adil olmayacağını belirtti.

Kripto borsası Binance, Reuters’ın haberine göre, yaptırımlarla hedeflenen Rus müşterilerinin hesaplarını engellediğini belirtti. Ancak Ukrayna’nın dijital para platformlarında Rus kullanıcıları üzerinde bir engelleme çağrısına yanıt olarak başkalarının hesaplarını dondurmayacağını söyledi.

Şirket sözcüsü daha fazla ayrıntı vermeyi reddederek, “Yaptırım listesindekilerin, eğer varsa, hesaplarını bloke ediyoruz ve tüm yaptırımların tam olarak yerine getirilmesini sağlıyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avrupa ve Kanada, Rusya’yı, Rusya’nın Ukrayna işgalinden sonra SWIFT uluslararası ödeme sistemine erişimini engellemek de dahil olmak üzere yeni yaptırımları duyurmuştu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, yaptığı açıklamada, büyük kripto borsalarından Rus kullanıcıların kripto pazarda işlemlere izin veren dijital cüzdan adreslerini engellemesini talep ettiğini söyledi.

Aynı zamanda Dijital Dönüşüm Bakanı olan Federov, geçen günlerde Rus ve Belaruslu politikacılar tarafından sahip olunan dijital cüzdanlar hakkında bilgi için ödül teklifi koymuştu. Konuyla ilgili olarak “Sadece Rus ve Belaruslu politikacılarla bağlantılı adresli dondurmak değil, aynı zamanda sıradan kullanıcıları sabote etmek çok önemli” sözlerini kullandı.

Ayrı bir Binance temsilcisi ise şunları söyledi: “Milyonlarca masum kullanıcının hesabını tek taraflı olarak dondurmayacağız. Kripto, dünyanın dört bir yanındaki insanlara daha fazla finansal özgürlük sağlamayı amaçlıyor.”

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçen ay Rusya ve komşu ülkelere genişlemek istediğini söylemişti. Rusya, Rusça Telegram kanalının 113.000’den fazla üyesiyle Binance için önemli bir pazar olarak duruyor.

Şirket 2019’dan bu yana, kullanıcılarının ödeme şirketi Advcash aracılığıyla Rus rublesi yatırmasına ve çekmesine izin veriyor. Advcash’in söylediğine göre, kullanıcılar dijital cüzdanları aracılığıyla Binance’de anında para yatırma ve çekme işlemlerine devam edebilecekler. “Platformumuzda bazı kullanıcılar belirli bankalara uygulanan yaptırımlar nedeniyle sınırlamalar yaşayabilirler.”

Güncel İçerikler