Katlanabilir akıllı telefon pazarının bu yıl yüzde 30 büyümesi bekleniyor

Katlanabilir akıllı telefon pazarının bu yıl %30 büyüme gerçekleştirerek 17 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor.

Katlanabilir akıllı telefonların bu yıl pazarda %30 büyüyerek 17 milyon adede ulaşacağı söyleniyor. Gün geçtikçe hayatımıza daha fazla entegre olan bu modellerin kullanan kişi sayısı da bir hayli fazla görünüyor.

Eski telefon tasarımların günümüze uyarlanmasıyla birlikte akıllanan katlanabilir telefonlar, inovatif tasarımları seven kişilerin gözdesi oluyor. İster büyük ekran isterse de küçük ekranlı bir cihaz almayı planlayanlar için geliştirilen birçok farklı model bulunuyor. Yana doğru genişleyen katlanabilir modeller, dizi, film, oyun ve iş için gereken özellikleri bir araya getirirken dikey katlanan modeller ise az yer kaplayan tasarımıyla beraber kapaklı telefon seven kişilerin eski alışkanlıklarına geri dönmesini sağlıyor.

Samsung, Oppo, Xiaomi, Honor, Motorola, Vivo ve Huawei gibi markalar, artan katlanabilir akıllı telefon talebini karşılamak için yeni modeller ve özellikler geliştiriyor. Bu gelişmelerin sonucunda yakın gelecekte daha fazla katlanabilir telefon piyasaya sürülecek.

DSCC tarafından yayınlanan bir rapora göre, katlanabilir cep telefonu sevkiyatlarının 2023’te %30 artması bekleniyor. %30’luk bir artış da 17 milyon adet akıllı cihaza tekabül ediyor. Samsung’un katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarında 2022’nin son iki çeyreğinde düşüşe geçtiği de belirtiliyor. Artan rekabete bağlı olarak pazar payındaki düşüşün devam edeceği de ihtimaller arasında yer alıyor. 

Pazara giriş yapan ve hali hazırda yer alan birçok marka bulunduğunu hesaba katarsak Samsung’un düşüş yaşaması oldukça normal görünüyor. Katlanabilir akıllı telefon çeşitliliğinin artmasıyla beraber yeni özelliklerin geliştirilmesi ve bununla beraber kullanıcıların işine yarayacak daha iyi ve daha işlevsel cihazların ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler