Twitter Blue aboneleri, 60 dakikalık videoları platforma yükleyebilecek

Sosyal medya devi Twitter'ın yeni abonelik sistemi Twitter Blue ile 60 dakikalık videolar kolayca platforma yüklenebilecek.

Twitter, yeni abonelik modeli Twitter Blue ile kullanıcıların platform üzerinden 60 dakikalık videolar yükleyebileceğini açıkladı. Aboneler, 2 GB boyuta sahip 1 saatlik Full HD videoları internet sitesi üzerinden kullanıcılarla buluşturacak.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platform hakkında oldukça ses getiren kararlar aldı. Üst düzey çalışanlardan başlayarak ekibin neredeyse yarısının istifa etmesine neden oldu. Son yaptığı açıklamayla beraber de yerine uygun birini bulur bulmaz CEO’luk görevini bırakacağını açıkladı. İş insanının yönetimi her ne kadar eleştirse de platformu daha karlı bir hale getirmek için alternatif rotalar oluşturuyor.

Değişiklikler yapılmadan önce Twitter Blue aboneleri, 512 MB boyutlu, Full HD çözünürlüğe sahip 10 dakikalık videoları platforma yüklüyordu. Yeni özellikle birlikte sadece web sitesi üzerinden bu sınır aşılabiliyor. Android ve iOS işletim sistemli bir telefonda maalesef eski kurallar hala devam ediyor.

Twitter‘ın daha uzun video yüklemelerine izin vererek, korsan filmlerle mücadele etme konusunda da büyük zorlukla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor. Kullanıcılar filmlerin veya TV şovlarının tüm bölümlerini yayınlayabiliyor. Sosyal medya platformunun moderatörleri ve otomatik sistemleri bunları hızlı bir şekilde kaldırma konusunda tetikte olmaları gerekiyor. Geçen ay, Twitter’ın telif hakkı sistemleri kısa bir süreliğine çalışmadığı anda, kullanıcılar tüm filmleri parça parça yüklediler. Yeni 60 dakikalık video sınırı, korsan yayın yapan kişilerin yayın yapmasını daha kolay hale getiriyor.

Bu videolar üzerinden para kazanma ile ilgili soru işaretleri de bulunuyor. YouTube, daha uzun videolarda birden fazla reklam gösterip içerik üreticilerine para kazandırsa da Twitter’ın benzer bir şey yapmayı planlayıp planlamadığı şu an için maalesef bilinmiyor. 

Güncel İçerikler