Ses odaklı sağlık platformu Sonde Health, 19.25 milyon dolar yatırım aldı

Ses teknolojisi ve yapay zeka desteğiyle sağlık çözümleri sunan Sonde Health, 19.25 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka destekli ses teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Sonde Health, düzenlenen Seri B turda 19.25 milyon dolar yatırım aldı. Partners Investment tarafından yönetilen yatırım turuna NEOM Company, KT Corporation, KT Corporation ve M Ventures katıldı.

2015 yılında ABD’de faaliyetlerine başlayan girişim, sesleri analiz ederek kişilerin sağlık durumu hakkında çeşitli bilgiler veriyor. Sonde, çoklu sağlık koşulları için  yapay zeka / makine öğrenimi tabanlı izleme ürünleri sunuyor. Ayrıca sesle pasif ve güvenli yonga setlerine yerleştirme yeteneği geliştiren tek sesli biyobelirteç girişimi olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Sonde Health, kurumsal sesli biyobelirteç teknolojisini telesağlık, ilaç, uzaktan hasta izleme ve tıbbi cihazlar dahil olmak üzere çeşitli sağlık sektörlerindeki şirketlere sunuyor. Girişim, 4 kıtada 85.000’den fazla kişiden alınan 1.2 milyondan fazla ses örneğiyle en büyük ve en çeşitli sağlık etiketli ses veri setine sahip oluyor.

Sonde Health CEO’su David Liu, “Dijital biyobelirteçler sağlık hizmetlerinde temel dayanak noktası haline geliyor. Günümüzün sağlık şirketleri, sesli biyobelirteçlerin insanları sağlıklarının erken dönemlerinde nasıl sorunlar oluşturacağını fark ediyor. Seste bulunan veriler ve içgörüler, sağlık izlemeyi ve hasta sınıflandırmasını güçlendirebiliyor. Böylece sorunlar maliyetli bir tıbbi müdahaleden çok daha önce ortaya çıkabiliyor. Ses ve herhangi bir dinleme cihazıyla, dünyanın büyük çoğunluğu için erişilebilir ve etkili sağlık izleme sağlanabiliyor.” dedi.

Partners Investment Başkan Yardımcısı Joonsoo Kim, “Sonde, sağlık durumumuzu tespit etme, yönetme ve anlama şeklimizi değiştirme potansiyeline sahip sesli bir biyobelirteç devriminin ön saflarında yer alıyor. En derin, yüksek kaliteli veri setine sahipler ve öncü işleme teknolojisi onlara önemli bir avantaj sağlıyor. Sonde ekibinin ve platformunun dünya çapında sağlık izlemeyi bozmaya ve buna muazzam bir değer katmaya hazır olduğuna inanıyoruz ve şirketin daha iyi sağlık için sesin gücünden yararlanma misyonunu desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı global büyümesini desteklemek, solunum ve ruh sağlığı izleme teknolojilerini derinleştirmek ve ek sağlık koşullarına yeni yetenekler geliştirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler