Twitter, shadowban yiyen hesapları gösterecek bir özellik üzerinde çalışıyor

Twitter, kullanıcıların shadowban yani habersiz etkileşim düşüklüğü yaşayıp yaşamadığını otomatik olarak gösterecek bir özellik üzerinde çalışıyor.

Twitter, kullanıcılarının erişim ve etkileşim konusunda shadowban yiyip yemediğini gösterecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda kişiler, olumsuz yönde etkileşim yaşayan içerikleri görebilecek ve üzerlerinde değişiklik yapabilecekler.

Geçtiğimiz günlerde Instagram‘ın shadowban yiyen kişiler hakkında çalışmalar yaptığını sizlerle paylaşmıştık. Bu özellikle beraber Instagram tarafından olumsuz olarak değerlendirilip etkileşimi ve önerileri düşürülen kişiler, içerik konusunda platformla iletişime geçebiliyor. İletişim sonrasında içerikle alakalı karar almak yine kullanıcıya kalıyor.

Twitter da Instagram’ın yaptığı özelliğin bir benzerini uygulamaya getiriyor. Platformun yeni sahibi Elon Musk, Twitter’da kullanıcıların shadowban yiyip yemediğini açıkça gösteren bir araca erişmelerini sağlayacak bir yazılım üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Shadowban yiyen kişiler, yaptığı paylaşımları neredeyse sadece kendisi görüyor. Bunun üzerine Elon Musk, gizli erişim engeli yiyen kişilerin neden buna maruz kaldığını nasıl itirazda bulunabileceklerini de açıkladı.

Twitter, Elon Musk yönetimine geçmeden önce kullanıcılara gizli erişim yasağı getirerek etkileşim almalarını engelledi. Özellikle seçim zamanlarında yapılan bu özellikle beraber platform yönetiminin istemediği kişilere shadowban uyguladığı ortaya çıktı. Hatta ABD seçimlerinde ABD eski başkanı Donald Trump’ın seçimi kaybetmesiyle beraber Twitter hesabı da süresiz olarak kapatılmıştı.

Özgürlük ortamı ile pekişmeyen bu yapıyı bozmak isteyen Elon Musk da yönetimi ele aldıktan kısa bir süre sonra Donald Trump’ın hesabını tekrar aktif etti. Geçmişte hesapları kapatılan birçok kişi için de genel bir af geleceğini paylaştı.

Her ne kadar Elon Musk’ın satın almasıyla beraber çalkantılı bir süreç geçirse de Twitter, yeni yapılanmada daha şeffaf ve daha sağlam bir yapı kurmak istiyor. Her ne kadar Twitter’a reklam veren şirketler bu durumdam çok memnun olmasa da Elon Musk, kararın arkasında duruyor.

Güncel İçerikler