Instagram, bazı hesapların ve bazı gönderilerin neden öne çıkarılmadığını açıkladı

Instagram, içerik üreticilerinin hesaplarında paylaştıkları içeriklerin neden beklentilerin altında kaldığını ev daha az etkileşim aldıklarını görmeleri için yeni bir bölüm oluşturuyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, içerik üreticilerinin hazırladığı ve beklenen daha az etkileşim alan içeriklerin neden öne çıkmadığını açıkladı. Son gelen güncellemeyle birlikte, içerik üreticilerinin hangi alanlarda değişiklik yapması gerektiği kolayca gösteriliyor.

Shadowban yaşayan kişilerin neden bunu fark etmeden paylaşım yapmaları ve aynı şekilde beklenen düzeyde yükselişe geçmemesi sonrasında akıllarda soru işaretleri oluşabiliyordu. Instagram da bunun üzerine kullanıcılara fayda sağlayacak hesap içeriğinin takipçi olmayanlara tavsiye edilmeye uygun olup olmadığını anlamalarına yardımcı olmak için hesap durumu özelliğini aktif etti. Böylece daha öncene banlanan ve farkında olmadan aynı şekilde devam eden kişilerin hangi konularda değişiklik yapması gerektiği belirtiliyor.

Instagram, “profesyonel” bir hesap kullanan herkesin gönderilerinin şu anda önerilerden engellenip engellenmediğini görmesine izin verecek. Bildirim, uygulamanın “hesap durumu özelliğinde” görünecek. Kullanıcılara rahatsız edici gönderiler için bir seçim yapılması gerektiği gösterilecek. Hesap sahipleri, bu gönderileri düzenleme veya silme yetkisine sahip olduğu gibi hata olduğunu düşündükleri herhangi bir karara da kolayca itiraz edebilecekler.

Bu özellik şimdilik yalnızca Keşfet, Akış ve Reels önerilerden engellenen gönderileri kapsıyor. Ancak şirket, özelliği genişletmek için çalıştığını söylüyor. Böylece içerik üreticileri, arama veya “önerilen hesaplar” gibi hesap düzeyinde de önerilerden engellenip engellenmediğini öğrenecekler.

Instagram, shadowban kelimesini kullanmaktan kaçınsa da, yapılan değişikliğin içerik üreticilerinin gönderilerinin neden bekledikleri şekilde etkileşim almadığına dair uzun süredir devam eden şikayetlerin de ele alınmasını amaçlıyor.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, güncellemeyle ilgili bir videoda “Erişimin değişken olabileceğini biliyoruz. İçerik üreticilerinin Instagram’ı uzun vadede kullanacaklarsa nasıl çalıştığını anlamalarının önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Yeni özellikle beraber kullanıcılar, kafalarında oluşan herhangi bir soru işaretini kolayca ekiplere sorabilecek ve aynı zamanda gelen geri bildirimlere göre değişiklik yapabilecekler.

Güncel İçerikler