Yerli fintech Colendi, interaktif eğlence platformu Hadi’yi satın aldı

Mobil odaklı canlı bilgi yarışmalarıyla adından oldukça söz ettiren Hadi, Türkiye’nin önemli finansal teknoloji şirketi Colendi tarafından satın alındı.

Mobil canlı bilgi yarışması Hadi, Türkiye’nin lider finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi tarafından satın alındı. Satın alımla alakalı iki şirket de herhangi bir açıklama yapmadığından anlaşma şartları henüz bilinmiyor.

Türkiye’nin ilk canlı bilgi yarışması mobil uygulaması olan Hadi, yaptığı yarışmalarla birlikte çeşitli para ödülleri verdi. İlerleyen süreçte ise interaktif videoların olduğu yeni mobil uygulamasını egirişim aracılığıyla duyurduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bu uygulama binlerce interaktif yerli içeriğe kolay bir şekilde istediğin zaman ve istediğin yerden ücretsiz izleyebileceğin mobil televizyon olarak karşımıza çıktı. Bu yılın başlarında ise platform, konumlandırmasını değiştirerek kripto para ödüllü bir uygulama oldu. Böylece canlı yayınla gerçekleştirilen mobil bilgi yarışmasının yerine kripto paralara odaklanan Hadi Crypto+ platformuna evrildi.

Satın alımı Instagram hesabı üzerinden duyuran Hadi’nin kurucusu Emre Ulusoy, 5 yıl boyunca Hadi’yi Hadi yapan; 100e yakın ekip arkadaşı, sunucu, kardeş firma, sponsor marka, yatırımcı ve en çok da 10 milyon kullanıcımıza güzel anılar için teşekkür ediyoruz. Canlı yayınlara ara verdik ama Hadi markası, Türkiye’nin en güçlü fintech şirketi Colendi çatısı altında, 7/24 yepyeni oyunlarla alışılmadıkları yapmaya, yollar açmaya ve eğlendirmeye devam edecek…” dedi. 

Türkiye’nin en büyük sermayeli finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi, önemli satın alımlar ve iş birlikleri yaparak adından oldukça söz ettirmeye devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz Eylül ayında Londra merkezli blok zinciri yerleşimleri ve ödeme sağlayıcısı SETL‘ın tamamını satın aldı. Ayrıca Colendi, geçtiğimiz haftalarda da New York Federal Merkez Bankası’nın teknoloji ortağı oldu. Şirketin Hadi ile nasıl bir yolculuğa çıkacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler