Tesla Cybertruck, 1.5 milyon ön sipariş aldı

Tesla, 2019 yılında tanıttığı ve o dönem oldukça ses getiren aracı Cybertruck için 1.5 milyon ön sipariş aldığını açıkladı.

Elektrikli otomobillerin öncü markası Tesla, 3 yıl önce duyurunusunu gerçekleştirdiği fütüristik aracı Cybertruck modeli için 1.5 milyon ön sipariş aldığını açıkladı. Tanıtımından bu yana uzun süre geçse de aracın ne zaman yollarda olacağı fazlasıyla merak ediliyor.

Tesla patronu Elon Musk, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken Cybertruck’ı 2019 yılında oldukça ses getiren bir lansmanla tanıttı. Oldukça sağlam bir yapıya sahip olduğu iddia edilen aracın camına balyozla vuruldu ve araçta herhangi bir olumsuz bir şey olmadı. Cama taş atıldığında ise işler planlandığı gibi gitmedi ve arabanın camı kırıldı.

Tesla Cybertruck ön sipariş

Olumsuz şekilde ilerleyen lansmana rağmen teknoloji severler Tesla Cybertruck’ın sunumunu çok beğendi ve aracı ilk haftasında 250 bin kişi ön sipariş verdi. Görünen o ki ilgi zaman içinde azalmamış ve bu sayı 1.5 milyona ulaşmış durumda. Ancak bunun Tesla’nın 1.5 milyon Cybertruck sattığı anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor.

Tesla Cybertruck ön sipariş

Şirket şu anda her ön sipariş için 100 dolar depozito ücreti alıyor. Aracın tam fiyatı açıklanmasa da depozitoyu yatıran kişiler aracı almaya hazır olarak bekliyor. 1.5 milyon kişi arasından kaç kişinin gerçekten aracı alacağı oldukça merak ediliyor. Tesla, ön siparişler sayesinde bugüne kadar toplamda 150 milyon dolar kazandı.

Tesla Cybertruck hakkında merak edilen bir diğer konu da ne zaman üretime başlanacağı oluyor. Şirket, Cybertruck’ın önceki süreçlerde olduğu gibi herhangi bir ertelemeye maruz kalmazsa 2023 yılı ortalarında üretime başlama yolunda olduğunu söylüyor. Elon Musk, 2019 yılındaki etkinlikte aracın maliyetini açıkladı ancak pandemi ve küresel enflasyon bu fiyatların değişme ihtimalini doğuruyor.

Güncel İçerikler