Drone kargo uçağı üreticisi Dronamics, 2.5 milyon euro hibe aldı

Dünyanın ilk insansız karo uçağını geliştirdiğini belirten Dronamics, Avrupa İnovasyon Konseyi'nden (EIC) 2.5 milyon euro hibe aldı.

İnsansız kargo uçakları geliştiren Dronamics, Avrupa İnovasyon Konseyi‘nden (EIC) 2.5 milyon euro hibe aldı. Hibeyle beraber girişimin kargo uçağı filosunun Avrupa’da geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi sağlanacak. EIC ayrıca Dronamics’in çok yakında gerçekleşecek olan Seri A turunu destekleceğini de taahhüt etti.

2014 yılında Konstantin Rangelov ve Svilen Rangelov tarafından kurulan Dronamics, uzun menzilli insansız hava araçları geliştiriyor. Bu araçlarla kargo taşımacılığı yapmayı hedefleyen girişim, hava taşımacılığını daha verimli, uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirerek milyonlarca insana etki etmeyi planlıyor.

Dronamics

Dronamics’in geliştirdiği Black Swan, sınıfına göre %80‘e kadar daha hızlı, %50 daha ucuz ve %60‘a kadar daha az emisyonla 350 kg‘ı (770 lb) 2.500 km (1.550 mil) öteye kadar taşıyabiliyor. Bu uzun menzilli drone modelleri, ilaç, gıda, e-ticaret ve yedek parçalar da dahil olmak üzere işletmelerin aynı gün ulaşacak şekilde uzak mesafelere sevkiyat yapmasını mümkün kılıyor. Dronamics, Avrupa’daki ilk yetkili kargo insansız hava yolu girişimi olduğunu ve IATA’nın insansız hava araçları için global stratejik ortaklık yaptığını da belirtiyor. 

Dronamics’in kurucu ortağı ve CEO’su Svilen Rangelov, “Kargo drone lojistiğinin genel olarak AB ekonomisi üzerindeki etkisinin bir kanıtı olarak gördüğümüz Avrupa İnovasyon Konseyi’nden bu desteği almaktan onur duyuyoruz. Bu hibeyi Avrupa operasyonlarımızı kurmak ve hava kargo hareketliliğinde devrim yaratacak havacılık ve teknolojideki atılımları kullanarak toplulukları ve işletmeleri yükseltmeye yardımcı olacak yenilikler getirmeye devam etmek için kullanacağız.” dedi. 

Hava taşımacılığını ulaşılabilir hale getirmeyi hedefleyen Dronamics, hibeyi kargo uçağı filosunun geliştirip kullanıma sunmayı planlıyor. Ayrıca kendi ağındaki ilk drone limanlarının oluşturulmasını ve Avrupa’da iş yapılmasını desteklemek için kullanılacak.

Güncel İçerikler