Doğum öncesinde anne adaylarına yardımcı olan Sonio, 10 milyon euro yatırım aldı

Hamileler için sağlık hizmetlerini yapay zeka yardımıyla detaylı ele alan Sonio, 10 milyon euro yatırım aldı.

Anne adaylarına teknoloji yardımıyla daha iyi bakımlar yapmayı misyon edinen Sonio, Avrupa İnovasyon Konseyi‘nden (EIC) 10 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 2.5 milyon euro’su hibe ve 7.5 milyon euro’su ise sermaye olarak kullanılacak.

Sağlık alanında yapılan yenilikler, hayatımıza direkt olarak dokunduğu için etkili oluyor. Bu alandaki birçok girişim, teknolojiden yararlanarak hayatları daha iyiye doğru kökten değiştiren fikirleri ortaya çıkarıyor. Sonio da bu alanı baz alıp kadın sağlığı üzerinde yoğunlaşıyor.

Sonio’nun, tıp uzmanlarını hamilelik bakımını iyileştirmek için daha iyi araçlarla güçlendirerek hali hazırdaki sistemi değiştirme planı bulunuyor. 2020 yılında girişimciler ile bilimsel, medikal ve teknoloji uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından kurulan girişim, tıbbi sonuçları iyileştirmek için bütünsel bir bilgi ve uzmanlık karışımından yararlanıyor.

Girişimin uzman ekibi, tıbbi sonuçları iyileştirmeye yönelik bütüncül bir yaklaşım benimseyerek, fetal tıp, yapay zeka, yazılım geliştirme ve görüntüleme alanlarından yararlanıyor. Sektör içerisinde kuralları değiştirerek, doğum öncesi tarama ve tanıyı optimize etmek için doğum öncesi tıp pratisyenlerine her türden tıbbi, görüntüleme, genetik ve çevresel veri sağlayan benzersiz bir yapay zeka yazılımı sağlıyor.

Sonio CEO’su ve kurucu ortağı Cécile Brosset, “EIC’den yatırım almak, Sonio’nun fetal tıbba getirdiği yeniliğin bir kanıtı oluyor. Yoğun çalışmalarımız meyvesini verdi. Kolektif ve yapay zeka ile dünya çapında gebelik bakımının güvence altına alınmasına yardımcı olabileceğimize artık her zamankinden daha fazla güveniyorum.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, görüntü tanıma ve genomik gibi yeni özelliklerin platformda yayınlanmasını hızlandıracak. Ayrıca ABD pazarına giriş sürecine yoğunlaşıp Avrupa ve Hindistan’daki operasyonları hızlandıracak.

Güncel İçerikler