Amazon, FTX odaklı yeni bir dizi üzerinde çalışıyor

Amazon, FTX batışı ve Sam Bankman-Fried hikayesini anlatacak bir dizi üzerinde çalışıyor.

Amazon, dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında bulunan ve daha sonrasında iflas eden FTX için dizi yapmaya hazırlanıyor. Kripto para imparatorluğunun çöküşünü anlatacak dizi için Marvel filmleriyle adından oldukça söz ettiren Russo kardeşlerle anlaşma sağlandı.

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen FTX’in batışı, gerek kripto para yatırımcılarını gerekse piayaları oldukça tedirgin etti. Bu süreç, her ne kadar insanları olumsuz etkilese de olay örgüsünün insanlar tarafından olduka merak edildiği de biliniyor. Bunun farkında olan içerik platformları da hikayeyi derinlemesine işlemek için kolları sıvadı. Birçok içerik platformu bu konuda çalışmalar yapmak istese somut olarak bu konuyu işleyecek platform Amazon oldu.

FTX ve Sam Bankman-Fried hikayesinin nasıl buralara geldiğini anlatmak isteyen platform, bu konu için yapım şirketi AGBO il ortaklık kuracağını açıkladı. AGBO, ünlü yönetmenler Joe Russo ve Anthony Russo tarafından kuruldu. Russo kardeşler, Captain America ve Avengers filmlerini yöneterek popülerliklerini arttırdı. Amazon, dizinin yönetmenlik koltuğunda Russo kardeşleri görmek istiyor. Russo kardeşler, casusluk dizisi “Citadel” için de Amazon’da iş birliği yapıyor.

“Hunters” yaratıcısı David Weil, dizinin pilot bölümünü yazacak. 

Amazon Studios başkanı Jennifer Salke, “David, Joe, Anthony ve AGBO ekibiyle olan harika çalışma ilişkimizi bu büyüleyici etkinlik serisiyle devam ettirebildiğimiz için heyecanlıyız. Bu çok yönlü hikayeyi Prime Video izleyicilerimize buluşturmak için daha iyi ortaklar düşünemiyorum.” dedi.

Amazon, dizinin çekimlerini 2023 yılının bahar aylarında başlatmayı planlıyor. FTX ve Sam Bankman-Fried hikayesini dizinin, 8 bölümden oluşacağı açıklandı.

Güncel İçerikler