Gıda israfına çözüm sunan Yenir, 30 milyon TL değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı

Gıda israfına çözüm sunan yerli girişim Yenir, Eksim Ventures’tan 30 milyon TL değerleme ile tohum öncesi yatırım aldı.

2021 yıllında gıda israfını önlemek için Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından kurulan Yenir, hizmet verdiği bölgelerde israf olabilecek ürünleri uygun fiyatlara tüketici ile buluşturan bir online platform.

Eksim Ventures tarafından yapılan yatırım ile Yenir hizmet verdiği bölgeleri genişletmeyi ve çevresel etkisini arttırmayı hedefliyor. Gıda israfını önlemek için kurulan israf savaşçısı girişim Yenir, Eksim Ventures tarafından yapılan yatırım ile israfın olmadığı bir gelecek yaratmayı hedefliyor.

Eksim Ventures Yatırım Komitesi üyesi Uğur Mutluhan Oruncak, Eksim Holding çatısı altında faaliyet gösteren gıda grubunun sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarına dikkat çekerek, “Grubumuz açısından stratejik öneme sahip bir girişimi desteklemekten ve yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Yenir, Re-sell Hub adıyla açtığı geri dönüşüm merkezleri aracılığıyla anlaşmalı firmaların son tüketim tarihi yaklaşan, stok fazlası, ambalaj hasarı gibi sebeplerle israf olabilecek ürünlerini topluyor, kalite kontrolünden geçiriyor ve uygun fiyatlara tüketici ile buluşturuyor. Böylece Yenir kullanıcılarına tasarruf etme imkanı sunarken iş yerlerinin kayıp ekonomilerini kazanca çeviriyor.

Yenir, hizmet verdiği bölgelerde Getir, İste Gelsin, Şok gibi gıda perakendelerinin de aralarında bulunduğu 500+ noktada israfı önlüyor ve partnerlerine ekstra kazanç sağlıyor. Re-sell Hub olarak adlandırdığı geri dönüşüm merkezleri yıllık 1 milyon ton gıda israfını önleme kapasitesine sahip. Eksim Ventures tarafından yapılan yatırım Yenir’in Re-Sell Hub sayısını arttırarak geniş çapta hizmet vermesini sağlayacak.

Yenir kurucuları Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan ise bu yatırımın ilk adım olduğuna dikkat çekerek, “Eksim Ventures tarafından aldığımız yatırım bizler için ilk adım niteliğinde ve çok değerli. Yenir, hizmet verdiği bölgelerdeki üretici, perakendeci ve tüketiciler için katma değer yaratan bir iş modeline sahip. 2025 yılına kadar Türkiye’de açtığımız her Re-Sell Hub noktasında yıllık 1.000.000 ton israfı önlemeyi hedefliyoruz. Kendimize özgü iş modelimizi 2 yıl içinde Türkiye’de kanıtlayıp, yurt dışında da aynı dönüşümü başlatmayı hedefliyoruz. Partnerlerimiz ve ortaklarımız ile uluslararası operasyonumuzun başlaması için gerekli çalışmalara başladık.“ dedi.

Güncel İçerikler