Nike, web3 tabanlı .SWOOSH platformunu duyurdu

Nike, üyelerinin ürünler tasarlayacağı ve sanal koleksiyonları takip edebileceği Web3 tabanlı .SWOOSH platformunu tanıttı.

50. yıl kutlamalarıyla adından söz ettiren Nike, web3 tabanlı .SWOOSH platformunun da duyurusunu gerçekleştirdi. Platform, Nike topluluğunu ve içerik üreticilerini kapsayarak dijitalleşen dünyaya uyum sağlıyor.

Nike’ın Aralık 2021’de sektörün önde gelen moda ve spor ayakkabı NFT markası olan RTFKT‘yi satın almasıyla beraber gelişen olaylar, şirketin dijital alanda daha fazla faaliyet göstermesini sağlıyor. Yapılan çalışmayla beraber Nike üyeleri, sanal kreasyonlar hakkında bilgi edinip bunları toplayarak sanal kreasyonları yaratmaya yardımcı olabiliyor. Bu dijital ürünlerin belirli video oyunlarında ve deneyim alanlarında spor yapma fırsatı sunan ayakkabı ve forma gibi ürünler olduğu söyleniyor. .SWOOSH, bu kreasyonlardan bazılarının fiziksel dünyaya da getirileceğini paylaştı.

.SWOOSH platformu, yalnızca toplama ve yaratma yeri olarak değil, aynı zamanda satın alma ve ticaret için de bir yer olarak hizmet ediyor. Topluluk meydan okumaları gibi etkinliklerin kazananları, sanal ortak yaratımları için telif ücreti bile kazanabiliyor.

2023’te Nike, platformun topluluğu tarafından şekillendirilen ilk dijital koleksiyon çıktıktan kısa bir süre sonra üyeler, Nike ile birlikte sanal ürün geliştirme fırsatını kazanmak için bir topluluk yarışmasına katılabilecek. Bu kazananlar, birlikte geliştirdikleri ve yardımcı oldukları sanal ürün üzerinde bir telif hakkı kazanabiliyorlar.

Nike Virtual Studios Genel Müdürü Ron Faris, bu yaklaşımın tüketicilerle spor yaptıkları ve alışveriş yaptıkları her yerde buluştuğunu ve yeni bir dijital arenaya açılan bir kapı sunduğunu söylüyor. Faris, “Web3 meraklıları için erişilebilir bir platformla geleceğin pazarını şekillendiriyoruz. Bu yeni alanda, .SWOOSH topluluğu ve Nike birlikte yaratabilir, paylaşabilir ve fayda sağlayabilir.” dedi.

.SWOOSH’a katılmak isteyenler için kayıt bu ay başlıyor. Bu yılın geri kalanında Nike, olabildiğince çeşitli ve eşitlikçi bir topluluğa davet ederek platformu büyütecek.

Güncel İçerikler