Blockchain üzerinde sigorta çalışmaları yapan YAS MicroInsurance, 4.5 milyon dolar yatırım aldı

Web3 tabanlı içerikleri yenilikçi yöntemlerle sigortalamayı amaçlayan YAS MicroInsurance, 4.5 milyon dolar yatırım aldı.

Hong Kong merkezli blockchain üzerinde sigortalama çalışmaları yapan YAS MicroInsurance, Seri A yatırım turu öncesinde 4.5 milyon dolar yatırım aldı. ZEMU VC ve JKL Capital liderliğinde düzenlenen tura 500 Global’ın da katılım sağladığı açıklandı.

Web3 ekosistemi, global ekonomide en hızlı büyüyen sektörler arasında bulunuyor. Web3 tabanlı varlıkların tamamı neredeyse 1 trilyon dolar değerine ulaştı. Bu varlıkların yalnızca 6 milyar dolarının sigortalı olduğu belirtiliyor.

YAS MicroInsurance, Web3 ekosistemini sigortalamayı amaçlıyor. Girişim, Web3 teknolojilerini kullanarak geleneksel sigorta sistemini derinlemesine inceleyerek bilinmeyen yönlerini keşfetmeyi ve böylece çok boyutlu sigorta fırsatları sunmayı hedefliyor. Olanaksız vaatlerde bulunan sigorta şirketleri yerine müşterilerin gerçekten ihtiyaç duyduğu iş modellerine odaklanılıyor.

Yapay zeka, Web3, DeFi ve IoT alanlarında yaşanan büyük gelişmeler, toplumun geleceğini şekillendiriyor. Bu yenilikçi teknolojiler daha önce duyulmamış riskleri beraberinde getirirken YAS gibi sigorta girişimleri yenilikçi yapılarıyla benzersiz fırsatlar sunuyor.

Girişimin William Lee, “Eski Web2 dünyasından Web3 ile daha bağlantılı bir dünyaya geçerken, geleceğin sigortacılığının nasıl işlediğine dair hedefimize doğru vizyonumuzu yansıtacak şekilde ilerliyoruz.” dedi.

Blockchain ve InsurTech’i bir araya getiren girişim, Asya’da yürüyüş, bisiklet, ulaşım ve dünyanın ilk NFT sigortası dahil olmak üzere sıradanlığın ötesinde isteklere cevap verecek sigorta trendleri yarattı. YAS, teknolojiyi kullanarak sigorta sektörünü yeniden şekillendirmeyi planlıyor.

Orta Doğu’daki sigorta sektörüne yenilik getirme konusunda uzmanlaşmış bir risk sermayesi kuruluşu olarak Noria Capital, bölgede YAS’a uzmanlık sağlayacak ve bölgedeki fırsatları değerlendirmesi için girişime Orta Doğu’da dijital varlık sigortası lisansı alma konusunda yardımcı olacak.

Girişim, Seri A yatırım turu öncesinde aldıkları yatırım sayesinde otonom sigorta ve mikro sigorta vizyonunun mükemmel bir şekilde tanınmasını sağlayacağını düşünüyor. YAS, aldığı yatırımı yatırımı Web3 ekosistemindeki çalışmalarını genişletmek ve sigortalamak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler