Web3 tabanlı yerli ödeme bankacılığı platformu Arf, 13 milyon dolar yatırım aldı

Yerli ödeme bankacılığı platformu Arf, kaynağından edindiğimiz bilgiye göre; Circle Ventures, Hard Yaka ve SDF’in de katıldığı tohum turunda 13 milyon dolar topladı

VQF üyesi ve Türkiye’de çalışmalarına başlayan Web3 tabanlı ödeme bankacılığı platformu Arf, 13 milyon dolarlık öz sermaye ve borç yatırımı aldı.

Arf, başlattığı tohum turunda aralarında Coinbase, Solana, FTX ve Kabbage yatırımcılarının da bulunduğu Web3 ve kurumsal finans sektörünün liderlerinden 13 milyon dolarlık öz sermaye ve borç yatırımı aldı.

Yatırım turuna; Stellar Geliştirme Vakfı (SDF), United Overseas Bank (UOB) Venture Management, Signum Capital, Hard Yaka, NGC Ventures, Blockchain Founders Fund ve 500 Emerging Europe’un ardından Circle Ventures da katıldı.

Berhan KongelAli Erhat NalbantKazım Rıfat Özyılmaz ve Ahmet Özcan tarafından kurulan girişim, yeni yatırımla beraber girişim, finansal kurumlar ve lisanslı para hizmeti işletmeleri için küresel hazine yönetimi ve işletme sermayesi sağlayan blok zinciri tabanlı teknolojisini geliştirmeyi sürdürecek.

Arf’in kurucu ortağı ve CEO’su Ali Erhat Nalbant yatırım turu sonrası görüşlerini “Önde gelen Web3 ve kurumsal finans yatırımcılarının vizyonumuzu desteklediğini ve bizimle güçlerini birleştirdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz” cümlesiyle özetledikten sonra, bundan sonraki adımları ve yatırımın yansımalarını da paylaştı.

Nalbant, “Arf’ın teknolojisi, sınır ötesi ödeme devriminin tam merkezinde konumlanıyor. Aldığımız yatırım Arf’ın sektörde kilitli durumda bulunan trilyon dolarlık işletme sermayesini açığa çıkarmasına ve büyümesine yardımcı olacak” diyor. Küresel finanstaki dönüşümü regülasyonlara uyumlu şekilde desteklemek için dijital varlıklardan ve Web3 teknolojilerinden yararlanmaya devam edeceklerinin de altını çiziyor.

Arf, yakın zamanda Finansal Hizmetler Standardı Birliği (VQF) üyeliğine kabul aldığını duyurmuş ve İstanbul, Londra ve Tallinn’in ardından Zug’da yeni bir ofis açmıştı. Şirket, ayrıca bu yıl para hizmeti işletmelerinin krediye anlık olarak erişebilmesini sağlayan Arf Credit Line ürününü duyurmuştu.

Güncel İçerikler