Nike, NFT odaklı Force 1 dijital ayakkabı koleksiyonunu piyasaya sürdü

Web3 tabanlı .SWOOSH platformunu geçtiğimiz kasım ayında tanıtan Nike, platforma özel Force 1 adındaki ilk dijital koleksiyonunu duyurdu. Koleksiyonun 8 Mayıs'ta davetiyelerle belirli bir gruba açılacağı ve 10 Mayıs'ta genel erişime açılacağı belirtildi.

Web3 tabanlı .SWOOSH platformunu geçtiğimiz kasım ayında tanıtan Nike, platforma özel Force 1 adındaki ilk dijital koleksiyonunu duyurdu. Koleksiyonun 8 Mayıs’ta davetiyelerle belirli bir gruba açılacağı ve 10 Mayıs’ta genel erişime açılacağı belirtildi.

“Classic Remix” ve “New Wave” adındaki iki model, yalnızca sanal olarak satışa sunuluyor. Yani ürünü satın alırsanız fiziksel olarak bir benzerine sahip olamayacaksınız. Kutuların fiyatı ise 19.82 dolar olarak belirlendi. SWOOSH web sitesinde hesabı olan kişiler, bu dijital ayakkabılara kolayca erişebilecek. Dijital ayakkabıların isimleri açıklansa da modelleri hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yani satın alınan ayakkabıların modelleri bilinmeden yalnızca ismine bakılarak satın alınabilecek.

10 Mayıs’tan sonra açıklanmayan bir tarihte Nike, tüm OF1 kutularını aynı anda gösterecek, ancak kutuyu açmama gibi bir seçeneğiniz de olacak. O gün geldiğinde SWOOSH üyeleri uyarılacak. Her kutu, örneğin diğer platformlara (uyumluysa) dışa aktarma ve daha fazlası için kullanabileceğiniz bir 3B dosyayla birlikte geliyor. 

OF1 koleksiyonunda 100.000’den fazla “Nike Virtual Creations” var ve bunların çoğu Air Force 1’e dayanıyor. Bir Klasik Remix kutusu seçtiyseniz, “1982’den 2006’ya kadar yayınlanan favori, klasik bir AF1 arşivi” veya “nostaljik bir dokunuşla daha benzersiz, özel bir AF1” modeline sahip olacaksınız. New Wave’i seçenler, “2007 veya sonrasına ait klasik bir arşiv” veya “daha fütüristik bir dokunuşa sahip etkileyici, özel bir AF1” alacaklar. Ayrıca, şirketin bir önceki “Your Force 1” yarışmasının kazananlarına ait dört tasarım da her iki kutu tipinin karışımında yer alıyor. 

Nike’ın .Swoosh’u piyasaya sürerken açıkladığı gibi, bu dijital koleksiyon öğeleri yalnızca çevrimiçi kullanım için sunulmuyor. Şirket, yakın gelecekte, özel fiziksel ürünler veya deneyimler gibi başka yeni yardımcı programlar ve faydalar sunacak. 

Güncel İçerikler