Disney, büyüme stratejisi kapsamında bazı çalışanlarını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Popüler içerik platformu Disney, gelecek yıllardaki büyüme hedeflerini gerçekleştirebilmek için işe alımları durduğunu ve bazı çalışanlarını işten çıkaracağını açıkladı.

İçerik akış platformu Disney, dünya genelindeki çoğu şirket gibi birçok çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Meta, Twitter ve diğer büyük şirketlerden sonra Disney de işten çıkarma akımına katılmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde toplam kullanıcı sayısını açıklayarak beklenenin üzerinde büyüme gerçekleştiren şirket, mali açıdan beklentilerin altında kalıyor. Şirketin Disney+ üzerinden kaynaklanan işletme zararı 0.8 milyar dolar’dan 1.5 milyar dolar’a yükseliyor. Disney, akış hizmetlerinin fiyat artışları ve Disney+’ta reklam destekli paketin piyasaya sürülmesi sayesinde kayıplarının gelecekte azalmasını bekliyor.

Disney CEO’su Bob Chapek, şirketin “2024 mali yılında Disney+ için karlılığa ulaşma önemli hedefine ulaşmasına” yardımcı olmak için kısmen maliyet azaltma önlemleri uyguladığını söyledi. Ortaya çıkan bilgilere göre stüdyo, işe alımları durdurmuş vaziyette. Buna rağmen en kritik, iş odaklı pozisyonlar için işe alımların devam ettiği de belirtiliyor. Bob Chapek, şirketin tasarruf edebileceği yeni alanlar bulmak için çeşitli araştırmalar yaptığını ve bazı çalışanları işten çıkarmayı planladıklarını da açıkladı. Kemer sıkma modeline geçen akış hizmetinin belirlediği hedeflere ulaşması beklense de bu sürecin oldukça zorlu geçeceği düşünülüyor.

Disney, ekonomik kriz nedeniyle işe alımları donduran birçok şirketten sadece biri oluyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un ana şirketinin 11.000 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Ayrıca işe alımları dondurduklarını ve alımların iptal edilme süresini 2023’ün ilk çeyreğine kadar uzattığını da söyledi. Amazon bu ayın başlarında şirket ofislerinde işe alımları da dondurdu.

Birçok büyük şirketin toplu işten çıkarmalar yaptığı düşünüldüğünde önümüzdeki yılların hem şirketler hem de çalışanlar açısından oldukça zorlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler