Disney+, toplam kullanıcı sayısını açıkladı

Popüler içerik platformu Disney+, 164.2 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Kurulduğu günden bu yana oldukça ses getiren içerik platformu Disney+, dünya genelinde 164.2 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. 2022 yılının mali raporlarıyla beraber duyurulan abone sayısı, platformun rakiplerine karşı ne kadar güçlü bir konumda olduğunu bizlere gösteriyor.

Pixar, Marvel, Lucas Films, National Geographic ve daha bir çok stüdyonun yapımlarını kullanıcılarına sunan platform, üçüncü çeyrekte 152.1 milyon kullanıcıya sahipken yeni üyelik alan 12 milyon kişiyle beraber toplamda 164.2 milyon kullanıcıya ulaştı. Akış hizmetinin son çeyrekte 9.35 milyon yeni kullanıcıya sahip olması bekleniyordu ancak bu beklentilerin çok üstüne kolayca çıkılmış oldu.

Disney’in diğer yayın hizmetleri Hulu ve ESPN+ da hesaba dahil edildiğinde üçüncü çeyrekte 221 milyon olan toplam kullanıcı sayısı 235.7 milyona ulaştı. Şirket, tüm platformları için 233.8 milyon kullanıcıya sahip olmayı bekliyordu ve burada da beklentileri aştı.

Disney+, Hulu ve ESPN+’ın toplam kullanıcı sayısı, Netflix‘in kullanıcı sayısını geçiyor. Netflix, üçüncü çeyrekte toplamda 223 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Bu sayılara baktığımızda Disney, ezeli rakibi Netflix’in önüne geçmiş oluyor.

Disney CEO’su Bob Chapek, “2022 yılı, şimdiye kadarki en iyi hikayelerimizin bazılarıyla Disney için güçlü bir yıldı… ve bu yıl 57 milyon kullanıcı ekleyip toplam 235 milyon kullanıcıya sahip olarak doğrudan tüketiciye yönelik hizmetlerimizde olağanüstü kullanıcı artışı sağladık. Disney+ için ekonomik olarak yukarı yönde herhangi bir değişiklik görmediğimizi varsayarsak 2024 mali yılında kârlılığa ulaşmasını bekliyoruz.” dedi.

Karlılık konusunda gelecek yıllara umutla bakan şirket, gelir elde etmek için Disney+, Hulu , Hulu Live TV paketleri ve ESPN+ platformlarının fiyatını arttırdı. Ayrıca rakibi Netflix gibi reklamlı ve daha ucuz bir paketi piyasaya sürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler