Twitter, ücretli olacak doğrulanmış hesapların kullanıma sunulacağı tarihi açıkladı

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, ücretli doğrulanmış hesapların aktif edileceği tarihi kullanıcılarıyla paylaştı.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, ücret talep ettiği doğrulanmış hesapları 8 Kasım Salı günü ABD’deki ara seçimlerin hemen ardından kullanıma sunacağını açıkladı. Yenilenmiş olarak gelen Twitter Blue’nun 7.99 dolar fiyatıyla çok yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

Elon Musk’ın satın alımıyla beraber çalkantılı bir süreçten geçen şirket, yenilenmiş ve teknoloji severlerin dikkatini çekecek birçok yeni özelliği aktif etmeyi planlıyor. Doğrulanmış hesapların da içinde yer aldığı yeni Twitter Blue paketinin testleri Cumartesi günü başladı. Bugün kullanıma sunulması beklenen özelliğin ABD’deki seçimlerde platform üzerinden herhangi bir sorun yaşanmaması için ileri bir tarihe ertelendiği paylaşıldı. Bunun sebepleri arasında fake bir hesabın doğrulama alarak yanlış bilgiler paylaşabilme ihtimali bulunmasından kaynaklı olduğu iddia ediliyor.

Twitter Blue ile birlikte kullanıcılar, sadece mavi tik almayacak, aynı zamanda daha uzun tweet’ler atarak daha az reklamlar görecek ve mention ettikleri ya da yanıt yazdıklarında diğer kullanıcılara oranla daha üst kısımlarda yer alacak. Bu sayede kullanıcıların uygulamayı daha efektif kullanması sağlanıyor.

Sosyal medya devi her ne kadar yenilikler getirse de çalışanlarını işten çıkarmasıyla da gündemden düşmüyor. İşten çıkarmalardan etkilenen eski çalışanlar, aniden bir fesih mektubu almanın veya Slack gibi dahili araçlara veya veritabanlarına erişimlerinin aniden iptal edildiğini görmenin ötesinde, çok az resmi iletişimin olduğunu belirtiyor.

Twitter’ın İnsan Hakları eski Danışmanı Shannon Raj Singh, işten çıkarıldığını açıkladı. Twitter’ın artık eski erişilebilirlik başkanı, şirketin engelliler için ürünü geliştiren erişilebilirlik deneyimi ekibinin de ortadan kaldırıldığını belirtti. Kapatılan ekipler sadece bunlar sınırlı olmuyor. Etik yapay zeka ve algoritmik şeffaflık konusundaki keşif çalışmaları yapan ve trend olan konuları platforma entegre eden küratör bölümünün de kapatıldığı açıklandı.

Yenilikleri Twitter Blue aracılığıyla kullanıcılarla buluşturmak isteyen şirketin çalışanları işten çıkarma süreci göz önünde bulundurulduğunda olumlu imaj oluşturabilmek için nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Güncel İçerikler