Yerli bulut mutfak girişimi Paket Mutfak, 3 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’nin önde gelen bulut mutfak girişimlerinden Paket Mutfak, 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Gerçekleşen yatırım turuna; Nokta Yatırım Holding, İGA (İstanbul Havalimanı) CEO’su Kadri Samsunlu, TikTak kurucusu Ersan Öztürk ve şirketin mevcut hissedarları katıldı.

Bu yatırımla beraber Paket Mutfak’ın aldığı toplam yatırım miktarı 4.3 milyon dolar oldu. Önceki yatırımını Ekim 2020DE 1.3 milyon dolar olarak tamamlamıştı. Şirket ayrıca Danışmanlar Kurulu’na kendi erken aşama melek yatırımcılarından 500 Emerging Europe ortağı Enis Hulli’yi ve Boğaziçi Ventures başkanı Agah Uğur’u ekledi.

Teslimat odaklı restoran markaları yaratan ve işleten Paket Mutfak, aldığı yatırımla İstanbul’da yeni şubeler açmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 2.5 sene önce faaliyete başlayan Paket Mutfak, geçtiğimiz Eylül ayında 6 şube ve 8 markaya ulaştı. Paket Mutfak, toplam 48 sanal restoranından günde 1,000’in üzerinde siparişi, Getir Yemek, Trendyol Yemek ve Yemeksepeti gibi sipariş platformlarından alıyor.

Paket Mutfak kurucu ortağı Tali Şalhon: “Senelerdir en iyi paket servis deneyiminin nasıl olması gerektiğini titizlikle inceliyoruz. Mutfak düzenimizden, yemeklerimizin lezzetine ve teslimat operasyonumuza kadar tüm süreçlerimizi tüketicinin istikrarlı bir şekilde en kaliteli hizmeti alabilmesi için tasarladık. Aldığımız yeni yatırım ile İstanbul’un her köşesinde bir Paket Mutfak görmeye bir adım daha yaklaşmış olduk.”

Paket Mutfak kurucu ortağı Eytan Nahmiyas: “Paket Mutfak’ın günlük operasyonları ham madde tedariğinden, ürünleri müşterilere kapıda teslim etmeye kadar uzanıyor. Son tüketiciye kadar dokunan bu yolda, her adımı in-house yazılımlarımız sayesinde görüyor ve yönetiyoruz. Bu yaklaşımımız, normalde oldukça komplike olan üretim, çoklu marka yönetimi ve şubeleşme süreçlerine tatlı bir sadelik getiriyor.“

Paket Mutfak, tüm teknolojilerini kendi geliştirmesinin yanı sıra, uçtan uca tüm operasyonunu da kendi teslimat filosuyla yönetiyor. Üretim, teknoloji ve lojistik alanlarındaki kuvvetli altyapısı sayesinde, tüketiciye hızlı ve lezzetli bir deneyimi istikrarlı bir şekilde yaşatıyor. Bu olumlu deneyim, Paket Mutfak markalarının sipariş platformlarındaki tüketici puanlamalarına ve yorumlarına yansıyor.

Güncel İçerikler