Paket Mutfak’tan yeni bir teknoloji şirketi: Paket AI

İyi gıdayı erişilebilir kılmak için 2019 yılında Tali Şalhon ve Eytan Nahmiyas liderliğinde kurulan yerli bulut mutfak girişimi Paket Mutfak, hali hazırda 1 üretim tesisi, 9 aktif şubesi ve 8 yemek markasıyla günde 2500’in üzerinde sipariş alıyor.

Paket Mutfak, bu operasyonel ve teknolojik altyapısını kullanarak yakın zamanda da İstanbul’daki şu sayısını 25’e ulaştırmayı amaçlıyor.

Kuruluşundan beri tüm operasyonlarını kolaylaştıran yazılımları şirket bünyesinde geliştiren girişim, Paket.ai ile teknoloji alanına yaptığı yatırımları arttırıyor.

TÜBİTAK Marmara Teknokent’te kurulan Paket.ai, hızlı teslimat için gereken operasyonel yükü azaltmayı ve veri analizine odaklanarak, şirketlere operasyonlarıyla ilgili derinlemesine iç görüler sunmayı hedefliyor.

Paket.ai ile ilgili Paket Mutfak CEO’su Tali Şalhon verdiği demeçte;

“Yemek markalarımızı sipariş platformlarında en yüksek puanlarda tutmamızda büyük rol oynayan yazılımlarımızın gücüne ve potansiyeline inanıyoruz. Yeni kurduğumuz iştirak ile Paket Mutfak operasyonunda kullanılan teknolojilerin kullanım alanlarını genişletmeyi hedefliyoruz.”

Paket Mutfak kurucu ortağı ve CPO’su Eytan Nahmiyas ise demecinde;

“Bulut mutfak operasyonlarımızdan gelen bilgi birikimimiz ve teknoloji uzmanlığımızı yapay zeka ile kuvvetlendirerek anlık teslimat operasyonlarında yeni bir dönemin önünü açmak istiyoruz. Kuvvetli stratejik işbirliklerine Yandex Maps ile imza atarak başladık, yakın zamanda yeni işbirlikleri de açıklayacağız.”

Teknokent bünyesinde geliştirmelerine başlanan Paket.ai’ın sunacağı ürünler ile ilgili detaylar biraz geç olsa da 2025’te paylaşılması planlanıyormuş. Biz de yakında takip ediyoruz ve yeni gelişmeler oldukça size aktaratacağız.

Güncel İçerikler