Araç kiralama girişimi Invygo, 10 milyon dolar yatırım aldı

Araç kiralama platformu Invygo, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki faaliyetlerini artırmak için 10 milyon dolar yatırım aldı.

Orta Doğu’da araç kiralama çözümleri sunan Invygo, düzenlenen Seri A turda 10 milyon dolar yatırım aldı. MEVP liderliğinde düzenlenen yatırım turuna Al Rajhi Partners, Arab Bank ve Amana Capital, Palm Drive Capital ve mevcut global yatırımcılar Signal Peak Ventures ve Knollwood Investment Advisory katıldı.

2019 yılında Eslam Ahmed Hussein ve Pulkit Ganjoo tarafından kurulan Orta Doğu merkezli girişim, üç çeşit kiralama hizmeti sunuyor. Kısa süreli kiralama, bireylerin 1, 3, 6 veya 9 ay boyunca araba kiralamasına olanak tanıyor. Uzun vadeli kiralama, 12, 24 veya 36 ay boyunca araç kiralamayı sağlıyor. Bayide sunulan geleneksel peşinattan çok daha düşük bir başlangıç ​​ücretiyle 24 veya 36 aylık kiralama süresinde yepyeni ya da çok az kullanılmış araçlar müşterilerle buluşturuluyor.

Kısa süreli araç kiralamayı planlayan kullanıcılar, web sitesine giderek mevcut arabalara bakarak kiralama ve rezervasyon yapabiliyor. Platformda ile beraber aracın model numarası, marka yılı ve otomobilin kat ettiği kilometre gibi otomobil ayrıntıları da sağlanıyor. Ayrıca sonuçları araç tipi, yakıt tipi, şanzıman tipi ve rengine göre de çeşitli filtrelemeler yapılabiliyor. Invygo ayrıca kapıya teslim, arabanın değiştirilmesi, bakım, düzenli sigorta ve 24 saat yardım hattı gibi bir dizi katma değerlerle de müşterilerini özel hissettiriyor. 

Abone ol modelinde kiralama süresi sonunda müşteri, araca sahip olmak için kalan tutarı ödeyerek aracı satın alabiliyor. Aracın fiyatı, abonelik sözleşmesi yapılırken belirleniyor. Girişim, aracı satın almak isteyenlere kredi ve diğer ödeme seçeneklerini sunmak için farklı finans kurumlarıyla çalışıyor.

Ahmed Hussein, Invygo’nun şu anda odak noktasının, bu yılın başlarında Suudi Arabistan’da başlattığı abone ol programını büyütmek olduğunu söyledi. Ayrıca sözlerine şu şekilde devam etti: “Abone ol sistemimiz, genel işimizin %10’unu temsil ediyor. Zamanla işimizin %50’sini temsil edecek şekilde büyütmeyi hedefliyoruz. Özellikle Suudi Arabistan’da, insanlar kendi adına bir varlığa sahip olmak istediklerinden, satın alımlı aboneliğinin gelecekte işimizin %70’i oranında olacağını tahmin ediyoruz.” 

Eslam Ahmed Hussein ve Pulkit Ganjoo, rakiplerinin araç kiralayan geleneksel kurumlar olduğunu düşünüyor. “Yaptığımız şey, herhangi bir taahhütte bulunmadan size daha erişilebilir bir şekilde araç sağlamak” dedi.

Yatırımla beraber girişim, önümüzdeki 12 ay içerisinde abonelik tabanını her Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da daha da genişletmek istiyor. Ayrıca oluşacak fırsatlara göre Katar, Mısır veya Pakistan gibi pazarlarda da faaliyetlere başlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler