Volt Lines’a Hedef Filo ve Dubai menşeili VC MEVP 2 milyon TL yatırım yaptı

10 ay önce faaliyetlerine başlayan aboneliğe dayalı akıllı ulaşım servisi Volt Lines, aldığımız bilgilere göre Dubai menşeili VC MEVP ve Hedef Filo’dan 2 milyon TL yatırım aldı. Bu yatırım turuna ayrıca melek yatırımcılar Ömer Erkmen ve Ali Çebi de katkıda bulundu. Volt Lines’ın bugüne kadar aldığı yatırımlar 2.4 milyon TL’ye ulaşmış durumda.

Girişimcinin, başarısız girişiminden sonraki başarılı girişimine yatırım!

Bu yatırımın çok enteresan bir yanı var. Yatırımcılardan MEVP ve Ali Çebi, daha öncesinde Volt Lines’ın kurucusu Ali Halabi‘nin sonradan başarısız olan şimdi kapanan girişimi Volt Türkiye‘ye de yatırım yapmış olması.

Ali Halabi: “Bir önceki başarısız girişiminize yatırım yapmış yatırımcıların hala size güvenip yeni girişimize yatırım yapabileceklerinin hayal olmadığını ayrıca burada hatırlatmak istiyorum.” açıklamasında bulundu.

MEVP, Ortadoğu’nun en büyük Venture Capital şirketlerinden birisi. Şu anda ilgili bölgede değeri 220 milyon dolardan fazla teknoloji odaklı fonları yönetmekle beraber, 100 milyon dolar seviyesinde ortak yatırımlardan oluşan farklı fonları da destekliyor. MEVP’nin yatırım ekibi, Türkiye ve Ortadoğu’da 40’tan fazla şirkete yatırım yapmış 23 profesyonel yatırımcıdan oluşmakta.

Hedef Filo da Türkiye’nin en büyük filo araç kiralama şirketlerinden birisi. Hedef Filo’nun yaptığı bu yatırım, ayrıca ilk kurumsal Venture Captial yatırımı ola özelliğini de taşıyor. Hedef Filo’nun akıllı ulaşım ve MaaS (mobility-as-a-service) çözümlerinde Türkiye’de lider konumuna gelmek için attığı bir stratejik adım olarak da nitelendirilebilir.

Yeni yatırım turu yolda

Önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde bir başka yatırım turunu da kapatacağının bilgisini veren Halabi, bu yatırımlarla birlikte satış ekibini büyütmek, müşteri sayısını artırmak, iç operasyonları büyütmek ve ARGE’ye yoğunlaşmak istiyor.

Halabi: “2019 sonuna kadar pazar payımızın %1.5’i geçmesini planlıyoruz. Bunun için gerekli adımları atarken teknolojimizi geliştirip aynı anda Orta Doğu’daki farklı şehirlere uzanmayı ve Volt Lines olarak operasyonları başlatmayı hedefliyoruz. Aslen bir Lübnan vatandaşı olarak, Orta Doğu’daki toplu taşıma sorununu farkında olup, Volt Lines ve proje paydaşları ile beraber o bölgedeki trafik sorunlarına çözüm üreteceğimize inanıyorum.”

Volt Lines Nedir?

Volt Lines aboneliğe dayalı akıllı ulaşım servisidir. Firmalar direkt sağlayıcılardan servis aracı kiralamak yerine, Volt Lines’dan çalışan sayılarına göre abonelik bazlı hizmet satın alabilirler. Firma çalışanları kendilerine özel Volt Lines mobil uygulamasını yükleyerek tüm Volt Lines araçlarıyla istedikleri noktalara yolculuk yapabilirler.

Gelişmeleri takip ediyoruz. Paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler